Πριν εκείνη με γνωρίσει

Ο καθηγητής της Ιστορίας Γκράχαμ Χέντρικ εγκατέλειψε τη γυναίκα του την Μπάρμπαρα για χάρη της γεμάτης ζωντάνια Ανν -και είναι κάτι περισσότερο από ευχαριστημένος με την καινούργια του ζωή.

Αυτά όμως μέχρι τη μέρα που ανακαλύπτει το παρελθόν της Ανν στον κινηματογράφο ως μέτριας ηθοποιού. Πριν περάσει πολύς χρόνος, ο Γκράχαμ έχει πέσει με τα μούτρα στην αναζήτηση παλιών ιχνών, ψάχνοντας στα βιβλία της τις αφιερώσεις πρώην εραστών, πηγαίνοντας συχνά στο σινεμά και εντρυφώντας στις παλιές ταινίες όπου εκείνη είχε εμφανιστεί. 

Δεν καταλογίζει στην Ανν ότι είχε κάποιο παρελθόν πριν γνωριστούν, έλα όμως που η ιστορία είναι κάτι που ανέκαθεν τον ενδιέφερε...

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζούλιαν Μπέρνς (Julian Barnes) γεννήθηκε το 1946, στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας.

Σπούδασε νομικά και γαλλική φιλολογία στην Οξφόρδη.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Metroland", εκδόθηκε το 1980. "Ο Παπαγάλος του Φλωμπέρ" (1984) (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο") κέρδισε λογοτεχνικά βραβεία στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Το 1986 η Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων των ΗΠΑ του απένειμε το βραβείο E. M. Forster.
Το μυθιστόρημά του "England, England" (εκδόσεις "Μεταίχμιο") ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker το 1998.   

Άλλα έργα του που κυκλοφορούν στα ελληνικά: "Η ιστορία του κόσμου σε 10 1/2 κεφάλαια" ("Ψυχογιός", 1992), "Ο σκαντζόχοιρος" ("Ψυχογιός", 1993), "Περί ανέμων..." ("Ψυχογιός", 1994).
_____________________
Τζούλιαν Μπέρνς (Julian Barnes): "Πριν εκείνη με γνωρίσει" - μετάφραση: Θωμάς Σκάσσης

ISBN 978-960-566-248-6, σελ. 280, τιμή 14,40 ευρώ, έκδοση Οκτωβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...