Ελπίδα στα χρόνια της απελπισίας

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, στο οποίο η Ναντιέζντα (το όνομά της σημαίνει ελπίδα) αφηγείται τα τελευταία χρόνια της ζωής της με τον σύζυγό της, τον σπουδαίο ρώσο ποιητή Όσιπ Μαντελστάμ, ζωντανεύοντας μέσα από την άμεση αφήγησή της τη παράνοια στην οποία εγκλωβίστηκε η λογοτεχνική ιντελιγκέντσια της Ρωσίας στα χρόνια του σταλινισμού.

Η έκδοση συνοδεύεται από βιογραφικά όλων των συγγραφέων που αναφέρονται στο κείμενο, πληροφορίες για τα λογοτεχνικά ρεύματα της εποχής καθώς και δύο ποιήματα του Μαντελστάμ μεταφρασμένα στα ελληνικά.
________________________
Ναντιέζντα Μαντελστάμ: "Ελπίδα στα χρόνια της απελπισίας"

ISBN 978-960-455-792-9 - σελ. 584 - τιμή 19,90 ευρώ - έκδοση Μαρτίου 2011


Ένα συγκλονιστικό κείμενο, στο οποίο η Ναντιέζντα (το όνομά της σημαίνει ελπίδα) αφηγείται τα τελευταία χρόνια της ζωής της με τον σύζυγό της, τον σπουδαίο ρώσο ποιητή Όσιπ Μαντελστάμ, ζωντανεύοντας μέσα από την άμεση αφήγησή της τη παράνοια στην οποία εγκλωβίστηκε η λογοτεχνική ιντελιγκέντσια της Ρωσίας στα χρόνια του σταλινισμού. Η έκδοση συνοδεύεται από βιογραφικά όλων των συγγραφέων που αναφέρονται στο κείμενο, πληροφορίες για τα λογοτεχνικά ρεύματα της εποχής καθώς και δύο ποιήματα του Μαντελστάμ μεταφρασμένα στα ελληνικά. - See more at: http://www.prosperus.gr/books/product_info.php?products_id=148126#sthash.q2HGxWat.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...