Μπαρ Ταρ

[ παρουσίαση ]

Διηγήματα με μαύρο χιούμορ για όσα και όσους πυρπολούν την καθημερινότητά μας. Καθημερινές ιστορίες με απρόβλεπτη τροπή για τη σαπουνόφουσκα των ανθρώπινων σχέσεων.

"Η μέρα ήταν βροχερή. Όχι, δεν ήταν η μέρα βροχερή. Η νύχτα ήταν βροχερή και ο Θωμάς Έξαρχος έκανε περιπολία. Το κακό με τη μυθιστοριογραφία είναι ότι, ενώ θέλεις να δημιουργήσεις μια ιστορία και να ταξιδέψεις νοερά σε έναν φανταστικό χωροχρόνο, έρχεται η πραγματικότητα σαν απρόσκλητη επισκέπτρια, χτυπάει την πόρτα και ρωτάει "να μπω;"

Η φαντασία εξαφανίζεται, η πραγματικότητα στρογγυλοκάθεται και σαν τους Σικελούς μαφιόζους, που σε προειδοποιούν με ήπιο τόνο ότι, αν δεν κάνεις αυτό που σου λένε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείς νεκρός σε ανύποπτο χρόνο, η πραγματικότητα, ύπουλα ήρεμη, σου ξεκαθαρίζει ότι μυθιστοριογράφος δεν πρόκειται να γίνεις στον αιώνα τον άπαντα. Τι τους θες τους μύθους, σου λέει, όταν έχεις εμπρός σου την αλήθεια;"

"Μπαρ Ταρ" και άλλα δεκαπέντε διηγήματα με θέμα την πραγματικότητα έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι. Σε όλο της το μεγαλείο.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Γαλάτεια Ριζιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970, σπούδασε κτηνιατρική και το 1998 δημοσίευσε τη συλλογή διηγημάτων "Το ροζ της Ταϊλάνδης".
______________________________
Γαλάτεια Ριζιώτη: "Μπαρ Ταρ"

ISBN 978-960-04-4012-6 - σελ. 296 - τιμή 16,00 ευρώ - έκδοση Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...