Η πριγκίπισσα και οι πειρατές

[ παρουσίαση ]

Έχουν ήδη περάσει δυο χρόνια από τη λήξη της θητείας του ως αγορανόμου, και ο Δέκιος ετοιμάζεται για τη νέα του περιπέτεια: αναλαμβάνει να εκκαθαρίσει τη Μεσόγειο από τους πειρατές.

Αποπλέει με μερικές μπακατέλες και τα ύποπτα πληρώματά τους για την Κύπρο, τόπο κατοικίας της νεαρής Κλεοπάτρας. Με τη συνδρομή του παλιού πειρατή-Αρίστωνα, που του παρέχει- πληροφορίες για το αιμοσταγές επάγγελμα, ο Δέκιος ελπίζει να εξασφαλίσει αρκετή δόξα. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ απλό, όμως.

Ο Σιλβάνος, ο απεσταλμένος κυβερνήτης της Ρώμης στο νησί, δολοφονείται, και ο Δέκιος έχει την ιερή υποχρέωση να ανακαλύψει το δολοφόνο. Ωστόσο, εξαιτίας της έντασης που επικρατεί στις διεθνείς σχέσεις, θα προτιμούσε να ΅ην υποπτευθεί τη διάδοχο του θρόνου της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, που έχει αρκετούς λόγους να μισεί τη Ρώμη, και οι φόνοι δεν είναι κάτι άγνωστο στην ιστορία της οικογένειάς της.

Ο John Maddox Roberts δημιουργεί αριστοτεχνικά ένα ακόμα μυστήριο, που τη φορά αυτή βρίθει από την ένταση των συγκρούσεων των ρωμαϊκών, ελληνικών και αιγυπτιακών συμφερόντων.

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα): "Κάτω από το Βεζούβιο"
_____________________________
Τζων Μάντοξ Ρόμπερτς (John Maddox Roberts): "Η πριγκίπισσα και οι πειρατές"

ISBN 960-6680-38-Χ - σελ. 448 - τιμή 16,16 ευρώ - έκδοση Απριλίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...