Καπότε, μια ζωή εν θερμώ

[ παρουσίαση ]

Ο Τρούμαν Καπότε, ένας από του σημαντικότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα, υπήρξε μια πολύπλευρη προσωπικότητα. Ήδη διάσημος στα είκοσι τρία του, προκάλεσε σκάνδαλο με το πρώτο βιβλίο του (Άλλες φωνές, άλλοι τόποι, εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) το οποίο έθιγε το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας.

Εμβληματική κοσμική περσόνα, η ψυχή των πάρτι του διεθνούς τζετ σετ και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, συνδέθηκε με αστραφτερές προσωπικότητες (από την Γκρέτα Γκάρμπο και τη Μέριλιν Μονρόε ως τους Κένεντι και τους Νιάρχους). Εκτός από μυθιστορήματα και διηγήματα, έγραψε σενάρια για το Χόλιγουντ ενώ ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία.

Βασισμένη σε εκατοντάδες ώρες συνεντεύξεων με τον Καπότε καθώς και με σχεδόν όσους τον γνώριζαν, αυτή η συναρπαστική βιογραφία ακολουθεί τα βήματα του Τρούμαν από την εκκεντρική παιδική του ηλικία στην Αλαμπάμα ως την ένταξή του στην υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης. Δεν προσφέρει μόνο μια ζωντανή αναπαράσταση της περιόδου της ζωής του Καπότε που κατέληξε στη συγγραφή του κορυφαίου έργου του Εν Ψυχρώ, αλλά περιγράφει επίσης με ειλικρίνεια τη βύθιση του χαρισματικού αυτού συγγραφέα σε μια ζωή γεμάτη αλκοόλ και ναρκωτικά, η οποία τελικά έμελλε να αφανίσει το τεράστιο ταλέντο του.

Η έκδοση συμπληρώνεται από φωτογραφικό υλικό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζέραλντ Κλαρκ γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και εργάστηκε για χρόνια ως δημοσιογράφος.

Αφιέρωσε πολλά χρόνια στην έρευνα για τη ζωή του Τρούμαν Καπότε.

Αποτέλεσμα της προσπάθειάς του είναι τόσο η έκδοση της Αλληλογραφίας (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) του συγγραφέα όσο και αυτή η βιογραφία, στην οποία βασίστηκε η κινηματογραφική ταινία Καπότε (2005).
____________________________________________________
Τζέραλντ Κλαρκ: "Καπότε, μια ζωή εν θερμώ" - μετάφραση: Βασίλης Μανουσάκης

ISBN 978-960-455-638-0 - σελ. 616 - τιμή 30,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...