Το κυνήγι του κόκκινου δράκου

[ παρουσίαση ]

«Υπήρχε ένας παλιός μύθος στο Αρχιπέλαγος –θρύλος στην πραγματικότητα… Θυμάμαι πως μιλούσε για κάποια Σταυροφορία, όμως αυτά τα γεγονότα συνέβησαν πριν από εφτακόσια χρόνια. Πάντοτε πιστεύαμε πως ήταν απλά ένας μύθος…»

Έχουν περάσει εννιά χρόνια από τότε που ο Τζον, ο Τζακ και ο Τσαρλς κλήθηκαν, ως διαχειριστές της Ιμαγκινάριουμ Γκεογκράφικα, να πολεμήσουν τον Βασιλιά Χειμώνα. Τώρα έχουν κληθεί για άλλη μια φορά να λύσουν ένα μυστήριο· κάποιος αρπάζει τα παιδιά του Αρχιπελάγους και η μόνη ένδειξη που έχουν είναι το μυστηριώδες μήνυμα «Η Σταυροφορία έχει αρχίσει», που τους φέρνει ένα παράξενο κορίτσι με ψεύτικα φτερά. Ο μόνος τρόπος για να σώσουν τον κόσμο από μια συνωμοσία αιώνων είναι να αναζητήσουν το τελευταίο δρακοκάραβο, τον Κόκκινο Δράκο, σ’ ένα θεαματικό ταξίδι που καταλήγει στον Κάτω Κόσμο των Τιτάνων. Σ’ αυτό το ταξίδι τους θα ανακαλύψουν πως τα μεγάλα γεγονότα από μόνα τους δε φτιάχνουν τους ήρωες και πως το να μεγαλώνεις είναι σίγουρα αναπόφευκτο· όχι όμως και το να γερνάς!

«Ο Όουεν πλέκει αριστοτεχνικά όλα τα στοιχεία των θρύλων και των γνωστότερων έργων φαντασίας. Η πλούσια δράση και η εκπληκτικά λεπτομερής εικονογράφηση του συγγραφέα, σκοτεινή και συνάμα ατμοσφαιρική, προσδίδουν στο βιβλίο αυτό την αυθεντική γεύση της κλασικής λογοτεχνίας φαντασίας.» - BOOKLIST

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζέιμς Α. Όουεν είναι δημιουργός κόμικς, συγγραφέας και εκδότης. Η σειρά κόμικς Starchild, που επαινέθηκε πολύ από τους κριτικούς, είναι δικό του έργο. Ο Όουεν είναι επίσης ο σχεδιαστής και διευθυντής σύνταξης των βραβευμένων εκδόσεων International Studio και Argosy Quarterly, καθώς και ο συγγραφέας της σειράς Mythworld.

Εργάζεται στο προσωπικό του στούντιο, που στεγάζεται μέσα σε μια ανακαινισμένη εκκλησία στο Σίλβερταουν της Αριζόνα, όπου επίσης ζει με την οικογένειά του.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί και το πρώτο βιβλίο της σειράς Imaginarium Geographica με τίτλο ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ! το οποίο θα μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.
_____________________________________________________________________
Τζέιμς Α. Όουεν: "Το κυνήγι του κόκκινου δράκου" - μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη

ISBN 978-960-453-633-7 - σελ. 448 - τιμή 16,60 ευρώ - έκδοση Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...