Μάρκο Πόλο

[ παρουσίαση ]

Ο Μάρκο Πόλο ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ταξιδευτής στην Ασία, ο άνθρωπος που συνέδεσε για πρώτη φορά την Ανατολή με τη Δύση. Οι περιπέτειες και οι ανακαλύψεις του ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Και τώρα, από την πένα του Λόρενς Μπέργκριν έχουμε την πρώτη ολοκληρωμένη και πλήρη βιογραφία του, ένα βιβλίο για την απίστευτη οδύσσεια του Μάρκο Πόλο στο Δρόμο του Μεταξιού, όπως έχει μείνει στην Ιστορία.

Τον συναντάμε ως δεκαπεντάχρονο νεαρό, γόνο πλούσιας οικογένειας της Βενετίας, στο πρώτο του ταξίδι στην Ασία, όπου γίνεται έμπιστος του Κουμπλάι Χαν, ενός από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου. Ζούμε μαζί του ανάμεσα στους Μογγόλους και στις άλλες φυλές. Μαθαίνουμε τα έθιμα στην αυλή του Μεγάλου Χαν και τον ακολουθούμε κατά την επιστροφή του στη Βενετία, όπου φέρνει μαζί του πλούτη, τις τελευταίες εφευρέσεις και τις συναρπαστικές εμπειρίες είκοσι τεσσάρων χρόνων, τις οποίες διηγήθηκε στο συγκρατούμενό του συγγραφέα Ρουστιτσέλο.

Συνδυάζοντας ιστορικά, βιογραφικά στοιχεία και ταξιδιωτική πεζογραφία, ο Λόρενς Μπέργκριν συντάσσει το χρονικό του άντρα που κατάφερε να επεκτείνει τα όρια της ανθρώπινης γνώσης και φαντασίας.

«Μια εξαιρετική αναπαράσταση της εκπληκτικής ζωής του Μάρκο Πόλο, βασισμένη σε εντυπωσιακή και ενδελεχή έρευνα.» - BOOKLIST

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Λόρενς Μπέργκριν είναι βραβευμένος βιογράφος και ιστορικός. Σπούδασε στο Χάρβαρντ και είναι μέλος στα PEN American Center, The Explorers Club, The Authors Guild καθώς και στη New York Society Library.

Αρθρογραφεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, όπως στα Esquire, στο Newsweek και στη The Chicago Tribune, και ως ιστορικός συνεργάζεται με το History Channel. Έχει διδάξει στο New School for Social Research και έχει συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή των National Book Awards και PEN/Martha Albrand Award for First Nonfiction.

Δίνει συχνά διαλέξεις σε πανεπιστήμια και διεθνή συμπόσια. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες, ενώ το βιβλίο ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ πρόκειται να γυριστεί ταινία από τη Warner Brothers με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον. Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί και το βιβλίο ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ, που επίσης γυρίζεται κινηματογραφική ταινία.

Ο Λόρενς Μπέργκριν ζει στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Μαγγελάνος"
____________________________________________________
Λόρενς Μπέργκριν (Laurence Bergreen): "Μάρκο Πόλο - Από τη Βενετία στην άκρη του κόσμου" - μετάφραση: Έφη Φρυδά

ISBN 978-960-453-623-8 - σελ. 512 - τιμή 25,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...