Το ημερολόγιο του Αντόνιο Μοντόγια

[ παρουσίαση ]

Η Ραμόνα Μοντόγια επιστρέφει στο χωριό της στη Γουαδελούπη, μετά από απουσία πολλών χρόνων, αποφασισμένη να ζήσει στη μοναξιά του καλλιτέχνη. Η ζωή της όμως ανατρέπεται όταν ο αδερφός της και η νύφη της σκοτώνονται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η Ραμόνα παίρνει μαζί της το μικρό Χοσέ, τον ανιψιό της, αλλά στο σπίτι της συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Πολύ σύντομα, η Ραμόνα θα καταλάβει ότι κάποια μέλη της οικογένειας Μοντόγια είναι περισσότερο ζωντανά από ποτέ…Ένα ημερολόγιο ξεχασμένο σ’ ένα παλιό μπαούλο θα τη βοηθήσει να μάθει το γιατί μέσα από ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Στο τρυφερό αυτό μυθιστόρημα, ο χρόνος καταρρέει. Γενιές και γενιές ζουν μαζί στον ίδιο χώρο, τρώνε, δουλεύουν, συζητούν και διασκεδάζουν με μια φυσικότητα που ξαφνιάζει. Γεύσεις και μυρωδιές μαγεύουν τον αναγνώστη και τον παρασύρουν στο μακρινό χωριουδάκι της Νοτιοδυτικής Αμερικής, όπου γίνεται κι αυτός άθελά του μέλος της παράξενης οικογένειας Μοντόγια χάνοντας την αίσθηση του τόπου και του χρόνου.

Ένα εκπληκτικό πρώτο μυθιστόρημα από έναν ταλαντούχο συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ρικ Κόλιγκνον είναι ένας νέος και πολύ χαρισματικός συγγραφέας. Το "Το ημερολόγιο του Αντόνιο Μοντόγια" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, και τι μυθιστόρημα, Θεέ μου. Ποιος ξέρει τι τον κρατούσε τόσον καιρό και δε φανέρωνε όσα κρατούσε μέσα του. Για είκοσι ολόκληρα χρόνια επισκεύαζε στέγες και κάποια στιγμή το ταλέντο του ξεχείλισε και μας έδωσε το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας!

Η Αυστραλία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ελλάδα και δώδεκα ακόμη χώρες αγκάλιασαν αυτό το μικρό πολύτιμο πετράδι και το χάρισαν στο αναγνωστικό τους κοινό. Αμέσως το βιβλίο απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές και κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση. Ο Ρικ Κόλιγκνον εξακολουθεί και σήμερα να ζει με την οικογένειά του στα βουνά βόρεια της Κουέστα, στο Νέο Μεξικό. Φαίνεται πως ο καθαρός αέρας και η σιωπηλή ηρεμία που τον περιβάλλουν, δίνουν στη γραφή του αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα του ανάλαφρου αλλά και του γεμάτου πάθους ρεαλισμού.

Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο ΠΕΡΝΤΙΔΟ αναμένεται ακόμη καλύτερο.
____________________________________
Ρικ Κόλιγκνον: "Το ημερολόγιο του Αντόνιο Μοντόγια" - μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

ISBN 978-960-274-298-3 - σελ. 200 - τιμή 5,90 ευρώ - έκδοση Φεβρουαρίου 2000

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...