Η έξοδος

[ παρουσίαση ]

Ακολουθώντας τα ίχνη ενός παπύρου που βρέθηκε στη Νέκρα Θάλασσα, ο αρχαιολόγος Ντάνιελ Νοξ επισκέπτεται ένα χώρο ανασκαφών έξω από την Αλεξάνδρεια, όπου μόλις έχει ανακαλυφθεί ένας εβραϊκός ναός. Ο Νοξ παίρνει φωτογραφίες και τις στέλνει στη φίλη του, Γκέιλ, η οποία συνειδητοποιεί ότι κάποια από τα αντικείμενα των φωτογραφιών συνδέονται με τον φαραώ Ακενατών. Η ανακάλυψη, αυτή, όμως, τη βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο, στα χέρια βίαιων και διεφθαρμένων αστυνομικών. Στέλνει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα στον Νοξ ζητώντας βοήθεια.

Αλλά ο Νοξ έχει τα δικά του προβλήματα, φυλακισμένος σ’ ένα αστυνομικό κελί και αντιμέτωπος με κατηγορίες δολοφονίας. Και ο μόνος τρόπος να βρει και να σώσει την Γκέιλ είναι να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του αρχαίου κόσμου.

Μια καταιγιστική περιπέτεια με φόντο την Αλεξάνδρεια και κεντρικό θέμα τον χαμένο τάφο του Ακενατών και το μυστήριο του Κήπου της Εδέμ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γουίλ Άνταμς εργάστηκε ως πωλητής σε κατάστημα και αποθηκάριος προτού προσληφθεί από μια εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας στην Ουάσινγκτον, όπου έγραψε πολυάριθμες εταιρικές ιστορίες και βιογραφίες.

Κατά καιρούς, έπαιρνε άδεια προκειμένου να ταξιδέψει σε απομακρυσμένα μέρη αναζητώντας εξωτικά τοπία για τις ιστορίες του. Αφού εργάστηκε στο Λονδίνο για λίγο καιρό, παραιτήθηκε από τη δουλειά του, πούλησε το σπίτι του και αφοσιώθηκε στο γράψιμο. Έπειτα από πενήντα απορριπτικές επιστολές και τουλάχιστον επτά αναθεωρημένες εκδοχές του μυθιστορήματός του, το όνειρο του Άνταμς έγινε πραγματικότητα. Το πρώτο μυθιστόρημά του, «Ο τάφος του Αλέξανδρου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, μεταφράστηκε σε 16 γλώσσες, ενώ το «Η έξοδος» κυκλοφορεί σε 10 χώρες.

Ο Γουίλ Άνταμς σήμερα ζει στο Έσεξ.
______________________________________________________
Will Adams (Γουίλ Άνταμς): "Η έξοδος" - μετάφραση: Κατερίνα Ροντογιάννη

ISBN 978-960-453-642-9 - σελ. 464 - τιμή: 17,70 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...