Επικίνδυνη σχέση

[ παρουσίαση ]

Η Σιμόν ντε Μποβουάρ ορκίστηκε να μείνει για πάντα στο πλευρό του Ζαν-Πολ Σαρτρ, του μοναδικού άντρα απ’ όσους συνάντησε που διέθετε πνευματικό ανάστημα αντίστοιχο με το δικό της. Η αφοσίωσή της σ’ εκείνον κράτησε μιαν ολόκληρη ζωή και αποδείχθηκε μακροβιότερη από πολλούς γάμους.

Τους συνέδεσαν τα δύσκολα παιδιά χρόνια που πέρασαν και οι δυό, τα ‘πυροτεχνήματα’ που ήξεραν να δημιουργούν με το έργο τους, η βαθιά, ενστικτώδης ανάγκη του ενός για τον άλλο, και η συνύπαρξή τους λάμπρυνε τον αιώνα τους.

Ωστόσο, πίσω από τον μύθο της ερωτικής τους σχέσης υπάρχει μια ιστορία συνωμοσίας και προδοσίας, σεξουαλικής, κοινωνικής και πολιτικής.

Στις σελίδες του βιβλίου της, η Κάρολ Σέιμουρ Τζόουνς αποκαλύπτει τη μυστική συμφωνία του Ζαν-Πολ Σαρτρ με τους Ναζί, αλλά και την ερωτική παγίδα που έστησαν στον Γάλλο φιλόσοφο οι Σοβιετικοί στη δύση της ζωής του. Και, μέσα από επιστολές τους που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτεται η σκοτεινή, επικίνδυνη πλευρά της φιλοσοφίας τους για τις ελεύθερες σχέσεις, οι λεσβιακές σχέσεις της Σιμόν και η προθυμία με την οποία ‘προμήθευε’ στον Σαρτρ νεαρά κορίτσια προκειμένου να μην χάσει την αγάπη του.

Μια συναρπαστική αφήγηση για την αλήθεια πίσω από τον μύθο που έπλασαν δυό άνθρωποι με σπινθηροβόλο πνεύμα και πολυτάραχη ζωή.
___________________________________
Κάρολ Σέιμουρ Τζόουνς: "Επικίνδυνη σχέση" - μετάφραση: Βίκυ Δέμου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...