Πέρα από το μαύρο

Επιλεγμένο για τη λίστα «1000 βιβλία που πρέπει κανείς να έχει διαβάσει» της εφημερίδας The Guardian, η εξαιρετική μαύρη κωμωδία της Χίλαρυ Μαντέλ "Πέρα από το μαύρο" πραγματεύεται το θέμα του αποκρυφισμού, αποτυπώνοντας παράλληλα σκηνές από την γκρίζα καθημερινότητα των λονδρέζικων προαστίων και της μικροαστικής Αγγλίας του Μπλερ.

Αποτελεί επίσης ένα εύστοχο σχόλιο για τον τρόπο με τον οποίο τα απωθημένα «φαντάσματα» της παιδικής ηλικίας μπορούν να στοιχειώσουν τη ζωή μας.

Η Άλισον Χαρτ είναι επαγγελματίας μέντιουμ. Μαζί με την πανέξυπνη βοηθό της Κολέτ, οργώνει τα προάστια του Λονδίνου μεταφέροντας μηνύματα νεκρών προγόνων στο κοινό των παραστάσεών της. Στις πολυπληθείς συγκεντρώσεις τους εμφανίζονται ακόμα και διάσημα φαντάσματα, για να μιλήσουν στους ζωντανούς.

Πίσω από την τροφαντή, συμπονετική και πάντα χαμογελαστή μορφή της Άλισον κρύβεται μια απελπισμένη γυναίκα. Για να ασκήσει την τέχνη της, εξαρτάται από τις υπηρεσίες ενός πνεύματος καθοδηγητή, τον Μόρις, ο οποίος είναι μετά θάνατον ό,τι ήταν και στη διάρκεια της ζωής του: ένας άθλιος χαρακτήρας. Αόρατος στους υπόλοιπους, για την Άλισον είναι μια συνεχής υπενθύμιση της ζοφερής παιδικής της ηλικίας, την οποία έχει κάθε λόγο να ξεχάσει.

Το μπεστ σέλερ της Μαντέλ μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Orange 2006.

«Η περιγραφή της ηθικής και πρακτικής αθλιότητας στη σύγχρονη Αγγλία είναι πραγματικά ανυπέρβλητη. Παράλληλα, πρόκειται για μια θαυμάσια ιστορία με φαντάσματα. Ένα ‘ανατριχιαστικό’ αριστούργημα» - The Guardian

«Αυτό το κωμικό μυθιστόρημα, είναι τόσο πέρα από το μαύρο, που γίνεται σχεδόν φωτεινό.»
- The New York Times

Διαβάστε επίσης της ιδίας: "Wolf Hall"
___________________________________
Χίλαρι Μαντέλ (Hilary Mantel): "Πέρα από το μαύρο" - μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου

ISBN 978-960-6715-37-2 - τιμή 22,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...