Σεμινάρια στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

[ Δελτίο Τύπου ]




O
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συνεχίζοντας τη δραστηριότητά του και υποστηρίζοντας τη διά βίου μάθηση έχει προγραμματίσει για το δεύτερο εξάμηνο του 2010 ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων. Πέρα από τα επιτυχημένα σεμινάρια Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων και Δημιουργικής Γραφής που διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο πρόγραμμά μας εντάξαμε και δύο σεμινάρια μεγάλου ενδιαφέροντος από καταρτισμένους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο Από το μελάνι στο σανίδι και από το χαρτί ως το παιχνίδι:

Δημιουργώντας κείμενα και δρώμενα για παιδιά και νέους, που θα διδάξει η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Υπεύθυνη Προγράμματος Κατάρτισης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς, και το σεμινάριο Επαγγελματική Αξιολόγηση και Προσανατολισμός που θα διδάξει η Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης (Τομέας Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Επίσης με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη μαθημάτων δημιουργικής γραφής για παιδιά με υπεύθυνη τη βραβευμένη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Έλενα Μαρούτσου.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων, ενώ στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (για ενηλίκους και παιδιά, εικαστικές εκθέσεις, θεματικές βραδιές κ.ά.) έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 90 διδακτικές ώρες)

Επιστημονική υπεύθυνη - Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων

Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16:30-19:00

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 - Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος

Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 7/10/2010στις 6 το απόγευμα

Επιμέλεια - Διόρθωση Λογοτεχνικών Κειμένων (διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες)

Επιστημονική υπεύθυνη - Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Αντικείμενο: Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στην επιμέλεια λογοτεχνικών κειμένων συζητώντας με γνωστούς λογοτέχνες και με μεταφραστές ξένης λογοτεχνίας για τους τρόπους με τους οποίους τα ζητήματα γλωσσικής επιμέλειας αντιμετωπίστηκαν στα βιβλία τους.

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Τετάρτη 16:30-19:00

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος

Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 7/10/2010 στις 6 το απόγευμα

Επαγγελματική αξιολόγηση και προσανατολισμός (διάρκεια: 45 διδακτικές ώρες

Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία: Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης (Τομέας Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Δευτέρα 16:30-19:00

Αντικείμενο: Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η παροχή γνώσεων σε θέματα επαγγελματικής αξιολόγησης με τη χρήση τεστ και ερωτηματολογίων επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι γνώσεις αυτές θα βοηθήσουν τους ειδικούς του επαγγελματικού προσανατολισμού να αξιολογούν επαγγελματικά ενδιαφέροντα, ικανότητες, δεξιότητες, δυσκολίες λήψης επαγγελματικών αποφάσεων και ανάγκες που σχετίζονται με τη σταδιοδρομία του ατόμου και την επαγγελματική του προσωπικότητα.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος

Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 4/10/2010 στις 6 το απόγευμα

Δημιουργική Γραφή (διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες)

Συντονιστής - Υπεύθυνος σεμιναρίου – Διδασκαλία: Γιώργος Ξενάριος, συγγραφέας

Αντικείμενο: Πρακτική άσκηση –με γραπτά κείμενα και κριτική– γύρω από το διήγημα και το μυθιστόρημα, καθώς και προσέγγιση βασικών θεωρητικών ζητημάτων γύρω από το μυθιστόρημα.

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Δευτέρα 19:00-22:00

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010


Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος και δείγματος γραφής (διήγημα έκτασης 3 σελίδων)

Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 11/10/2010
στις 7 το απόγευμα


Από το μελάνι στο σανίδι και από το χαρτί ως το παιχνίδι:

Δημιουργώντας κείμενα και δρώμενα για παιδιά και νέους (διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες)

Υπεύθυνη σεμιναρίου – Διδασκαλία
: Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Υπεύθυνη Προγράμματος Κατάρτισης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Eλλάς

Αντικείμενο: Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στη γραφή για παιδιά και νέους (παιδική και νεανική λογοτεχνία) τόσο για προσωπική απόλαυση όσο και για την επικοινωνία με τα παιδιά και τους νέους (στην τάξη, στο σπίτι, σε εκπαιδευτικά προγράμματα). Από τη γραφή το πέρασμα στην αφήγηση και στο παιχνίδι είναι εύκολο και πολλαπλώς χρήσιμο. Η επιστροφή στο κείμενο, μετά την εμπειρία της προφορικής αφήγησης και του παιχνιδιού, θα γεννήσει τη διάθεση για αλλαγές, βελτιώσεις, παραλλαγές της πρώτης γραφής, έτσι ώστε ο περίπατος στα κείμενα, τις αφηγήσεις και τα παιχνίδια να μοιάζει με μια περιήγηση σε μυστικό κήπο με εκπλήξεις και αναπάντεχες συναντήσεις.

Μέρα και ώρες μαθημάτων
: Τρίτη 19:00-21:30


ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου
: 12/10/2010 στις 6 το απόγευμα

Μαθήματα δημιουργικής γραφής για παιδιά (διάρκεια: 20 διδακτικές ώρες)

Υπεύθυνη σεμιναρίου – Διδασκαλία: Έλενα Μαρούτσου
, βραβευμένη συγγραφέας λογοτεχνίας (Βραβείο Μυθιστορήματος 2008 από το περιοδικό ΔΕΚΑΤΑ) και εκπαιδευτικός.

Αντικείμενο:
Μέσα από πολλά παιχνίδια (με λέξεις, εικόνες, φωτογραφίες, αντικείμενα, μουσική, τραγούδια κ.ά.) και δημιουργικές ασκήσεις τα παιδιά θα μάθουν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά θα εμπνευστούν, θα εξασκήσουν την προφορική και γραπτή τους έκφραση και θα μετατρέψουν τη σκέψη τους σε δημιουργικό γραπτό λόγο.

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Σάββατο 10:00-12:00

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010


Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: τηλ.: 211 3003580

Αποστολή βιογραφικών στο fax: 211 3003562, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Τ.Θ. 21001, Τ.Κ. 114 10, σημειώνοντας το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Ειδικά για τα μέλη της Λέσχης «Φίλοι του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ» ισχύει προτεραιότητα στην κράτηση θέσεων και έκπτωση 10%.

Για να γίνετε και εσείς μέλη της Λέσχης και για να αποκτήσετε πολλά προνόμια, επισκεφθείτε τον δικτυακό μας τόπο www.metaixmio.gr ή επικοινωνήστε στο τηλ. 211 3003580 ή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις ή πληροφορίες σχετικά με τη Λέσχη «Φίλοι του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ», τα σεμινάριά μας και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά τις εκδόσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...