Νέα εποχή για τις εκδόσεις Άγκυρα

[ Δελτίο Τύπου ]








Η φετινή χρονιά
δεν είναι σαν τις άλλες. Φέτος γιορτάζουμε, μια που οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ συμπληρώνουν 120 χρόνια εκδοτικής παρουσίας. Σας καλούμε, λοιπόν, να γιορτάσουμε μαζί...

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφιερώματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, επανεκδόσεις βιβλίων του περασμένου αιώνα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων για τους συλλέκτες, και όχι μόνο, όλα αφιερωμένα στην ξεχωριστή αυτή επέτειο.

Στη νέα εποχή που ξεκινάει, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό στην πορεία αυτή να σας έχουμε συνοδοιπόρους.

Λίγα λόγια για την ιστορία:


Η διαδρομή στον χώρο του βιβλίου ξεκινάει το 1890
, με τονΔράκο Δημήτρη Παπαδημητρίου. Πρώτη έκδοσή του, η «Θεία Κωμωδία» του Δάντη. Ως το 1910, έχει εκδώσει περισσότερα από διακόσια βιβλία, αλλ ά και λαικές εικονογραφίες.


Η ιστορία έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί από τους πέντε γιους του, Αριστοφάνη, Γιώργο, Απόλλωνα, Αλέξανδρο και Ευάγγελο,
ως τη σημερινή τέταρτη γενιά, των εκδόσεων «ΑΓΚΥΡΑ».

Το 1928, ο Απόλλων συνεχίζει μόνος του με την έκτοτε καθιερωμένη επωνυμία «ΑΓΚΥΡΑ», ενώ ο Αλέξανδρος, μαζί με τον Ευάγγελο, θα ιδρύσουν την επιχείρηση«ΑΣΤΗΡ». Ο Αριστοφάνης στράφηκε στη «Λαϊκή Λογοτεχνία» και ο Γιώργος θα πιστωθεί με την επιτυχημένη σειρά «100 Αθάνατα έργα».

Μετά τον θάνατο του Απόλλωνα, το 1968, τα ηνία της «ΑΓΚΥΡΑΣ» αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο γιος του, Δημήτριος Παπαδημητρίου, με δραστηριότητα που καλύπτει όλες τις ηλικίες, ρίχνοντας περισσότερο βάρος στο ποιοτικό παιδικό βιβλίο.

Το μεράκι του να φτάσει το βιβλίο στο πλατύτερο αναγνωστικό κοινό, υπήρξε το κύριο κίνητρο για τη δημιουργία μιας νέας σειράς βιβλίων με χαμηλή τιμή, που γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ονομάστηκε: «ΒΙΒΛΙΑ ΤΣΕΠΗΣ».Κυκλοφόρησε γύρω στους 350 τίτλους.

Τα τελευταία χρόνια, έως και σήμερα, οι κόρες του Δημήτρη Παπαδημητρίου, Αναστασία, Δήμητρα και Άννα, που αποτελούν την τέταρτη γενιά, συνεχίζουν από κοινού το εκδοτικό ταξίδι.

Γιορτάζουμε, λοιπόν, και συνεχίζουμε - με τη βεβαιότητα πως η μεγάλη παρέα των νεαρών φίλων μας θα μεγαλώσει, αγκαλιάζοντας και τους αιώνια έφηβους αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...