Illuminati - Οι Πεφωτισμένοι


Το μυθιστόρημα «Illuminati - Οι Πεφωτισμένοι» είναι ένα απρόβλεπτο θρίλερ που ισορροπεί με μοναδικό τρόπο ανάμεσα σε απρόσμενες αποκαλύψεις και σκοτεινές αλήθειες την ώρα που η μάχη ανάμεσα στη θρησκεία και την επιστήμη κλιμακώνεται...

Τοποθετώντας τη δράση σε ένα ιστορικά και επιστημονικά τεκμηριωμένο περιβάλλον, ο Νταν Μπράουν ακολουθεί στη μυθοπλασία του δρόμους που θυμίζουν «Το Εκκρεμές του Φουκό» και «Το Όνομα του Ρόδου» του Ουμπέρτο Έκο.

Μια αρχαία μυστική αδελφότητα. Ένα τρομακτικό νέο όπλο καταστροφής. Ένας αδιανόητος στόχος...

Όταν ο παγκοσμίου φήμης μελετητής αρχαίων συμβόλων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκντον καλείται σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία προκειμένου να μελετήσει ένα μυστηριώδες σύμβολο το οποίο ανακαλύφτηκε χαραγμένο με πυρακτωμένο μέταλλο πάνω στο θώρακα ενός δολοφονημένου φυσικού, βρίσκει αποδείξεις για κάτι αδιανόητο: για την επανεμφάνιση μιας αρχαίας μυστικής αδελφότητας γνωστής ως Illuminati, της πλέον ισχυρής μυστικής οργάνωσης που έδρασε ποτέ στην ιστορία. Η αδελφότητα επαναδραστηριοποιείται προκειμένου να ολοκληρώσει την τελική φάση του αποτρόπαιου σχεδίου της: να καταφέρει ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στον πιο μισητό εχθρό της, το χριστιανισμό.

Έτσι, ξεκινά μια αγωνιώδης αναμέτρηση με το χρόνο, μια αναζήτηση μέσα από σφραγισμένες κρύπτες, επικίνδυνες κατακόμβες, εγκαταλειμμένους καθεδρικούς ναούς και ένα μυστικό υπόγειο μαυσωλείο, καθώς ο ήρωας ακολουθεί ένα μονοπάτι τετρακοσίων ετών, στο οποίο τον οδηγούν αρχαία σύμβολα και το οποίο διασχίζει ολόκληρη τη Ρώμη, αναζητώντας το άντρο της αδελφότητας, έναν τόπο χαμένο μέσα στην ομίχλη του χρόνου, όπου κρύβεται η μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία του Βατικανού...

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Το Χαμένο Σύμβολο"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Νταν Μπράουν (Dan Brown) είναι ο συγγραφέας του Κώδικα Da Vinci, ενός από τα πλέον πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα όλων των εποχών, καθώς και των έργων Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι, Αρκτικός Κύκλος και Ψηφιακό Οχυρό, τα οποία έχουν σημειώσει διεθνή επιτυχία.

Ολόκληρη η σειρά των βιβλίων του Νταν Μπράουν κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ο συγγραφέας ζει στη Νέα Αγγλία με τη σύζυγό του.
_____________________________________________________________
Νταν Μπράουν (Dan Brown): "Illuminati - Οι Πεφωτισμένοι"

ISBN 960-14-0862-2 - σελ. 655 - τιμή 22,11 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...