Ο πύργος των Πυρηναίων

[ παρουσίαση ]

Μπορούν η λογική και η επιστήμη να εξηγήσουν τα πάντα ή υπάρχει μια αόρατη δύναμη που κάπου κάπου μας παίζει παιχνίδια;

Η Σούλρουν και ο Στάιν ζουν μαζί για πέντε υπέροχα χρόνια. Χωρίζουν ξαφνικά. Τριάντα χρόνια μετά, μια μοιραία συνάντηση στο μπαλκόνι ενός παλιού ξενοδοχείου στο Σογκν στη δυτική Νορβηγία πυροδοτεί μια νέα πνευματική επαφή.

Μια πυρετώδης ηλεκτρονική αλληλογραφία ξεκινά. Και οι δύο προσπαθούν να ανιχνεύσουν την πορεία του παλιού έρωτά τους, να ερμηνεύσουν τα βιώματά τους, να γνωρίσουν την ίδια τους την εξέλιξη, την αιτία διακοπής της σχέσης τους.

Πώς αποκαλύπτουν τα αυθόρμητα ηλεκτρονικά μηνύματα τις διαφορετικές απόψεις τους γύρω από τα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης; Τελικά, υπάρχει μοίρα και επεμβαίνει στη ζωή μας ή όλα όσα ζούμε έχουν κάποια ορθολογική ερμηνεία;

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα από τον πασίγνωστο συγγραφέα Γιοστέιν Γκάαρντερ. Μια ιστορία αγάπης, μια ιστορία στοχασμού…

«Θυµάσαι εκείνο τον πίνακα του Μαγκρίτ όπου ένας ογκώδης βράχος αιωρείται πάνω από το τοπίο ― και µε ένα µικρό πύργο στην κορυφή, νοµίζω. ?εν µπορεί να έχεις ξεχάσει αυτό τον πίνακα. Αν ήσουν µάρτυρας σε κάτι παρόµοιο σήµερα, σίγουρα θα προσπαθούσες να το δικαιολογήσεις. Ίσως να έλεγες ότι ήταν στηµένο. Ότι η πέτρα ήταν κούφια και γεµάτη ήλιο. Ή ότι κρατιόταν στον αέρα µε ένα ευφυές δίχτυ από αόρατες τροχαλίες και σχοινιά. Εγώ είµαι πολύ πιο απλό πνεύµα. Θα άπλωνα απλώς τα χέρια µου προς τον ογκόλιθο και θα έψελνα ένα ”αλληλούια” ή ένα ”αµήν”».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Γιοστέιν Γκάαρντερ γεννήθηκε το 1952. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και λογοτεχνία στο Όσλο. Eργάστηκε για δέκα χρόνια ως καθηγητής φιλοσοφίας μέσης εκπαίδευσης. Aρχικά έγραψε βιβλία για παιδιά και εφήβους. Σήμερα εργάζεται ως συγγραφέας. Zει στο Όσλο με τη γυναίκα του, η οποία είναι θεατρολόγος, και με τους δύο γιους του.

Tο πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στα ελληνικά είναι O Kόσμος της Σοφίας, το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Tο Mυστήριο της Tράπουλας κυκλοφόρησε το 1990, δύο χρόνια πριν από τον Kόσμο της Σοφίας, και το 1991 κέρδισε το Bραβείο Kριτικών Λογοτεχνίας της Nορβηγίας, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της χώρας του.

Eίναι συγγραφέας επίσης των παιδικών βιβλίων Tο Mυστήριο των Xριστουγέννων, Eίναι Kανείς Eκεί; και των μυθιστορημάτων Vita Brevis, Mέσα από το Σκοτεινό Kαθρέφτη, Το Κάστρο των Αγγέλων, Mάγια, το Θαύμα της Zωής, H Mαγική Bιβλιοθήκη, Η Κόρη του Διευθυντή του Τσίρκου και Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια.
________________________________________________
Γιοστέιν Γκάαρντερ: "Ο πύργος των Πυρηναίων"

ISBN 978-960-14-2035-6 - σελ. 484 - τιμή 15,96 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...