Μια βιογραφία του Σύμπαντος

[ παρουσίαση ]

Πώς απέκτησε το Σύμπαν τις σημερινές γιγαντιαίες του διαστάσεις; Πώς γεννήθηκε η ζωή στη Γη; Από πού προέρχονται τα σωματίδια ύλης από τα οποία αποτελούμαστε; Πώς δημιουργούνται οι πλανήτες; Και πώς τα έχουμε μάθει όλα αυτά τέλος πάντων;

Για τα ερωτήματα αυτά έχουμε μόνο προσωρινές απαντήσεις – είναι όμως απείρως καλύτερες από την πλήρη έλλειψη απαντήσεων. Ο συγγραφέας μάς δίνει τη βιογραφία του μεγαλύτερου πράγματος που υπάρχει: του ίδιου του Σύμπαντος, από τις απαρχές μέχρι το τέλος (και πέρα απ’ αυτό). Από το Big Bang πριν από 14 δισεκατομμύρια χρόνια μέχρι τις τελευταίες συζητήσεις για τη σκοτεινή ύλη και τη Θεωρία των Πάντων.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γραμματικάκη «στον συγκλονιστικό κόσμο που διαρκώς αποκαλύπτεται στα έκπληκτα μάτια μας, το βιβλίο του Gribbin μοιάζει με έναν έγκυρο ταξιδιωτικό οδηγό. Αρνείται ωστόσο να καταφύγει σε φωτογραφίες που εξωραΐζουν το τοπίο και ξεκουράζουν τον ταξιδιώτη. Προτιμά, αντίθετα, να του υποδείξει ακόμα και τα δύσβατα μονοπάτια, να προκαλέσει τη σκέψη του αντί να τον κάνει να εφησυχάσει».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο John Gribbin είναι ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης.

Απόφοιτος του Κέμπριτζ με πτυχίο στην Αστροφυσική, είναι σήμερα επισκέπτης εταίρος στην Αστρονομία στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ.

Πολλά βιβλία του κυκλοφορούν και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ωρόρα.
_____________________________________________
John Gribbin: "Μια βιογραφία του Σύμπαντος" - Μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης - Πρόλογος: Γιώργος Γραμματικάκης

ISBN 978-960-455-672-4 - σελ. 384 - τιμή 23 ευρώ - έκδοση Δεκεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...