Με είπαν γάτα

[ παρουσίαση ]

Με είπαν Γάτα, και φυσικά αναφέρονταν στην ηθική μου, την οποία δεν αποδέχονται. Όμως ποιος έχει το δικαίωμα να καθορίζει τι είναι ηθικό και τι δεν είναι; Τι είναι σωστό και τι λάθος; Τι είναι νόμιμο και τι παράνομο; Έζησα όπως μου υπαγόρευε η συνείδησή μου. Με νύχια και με δόντια πάλεψα, μόνη, να επιζήσω, με όποιο τρόπο μπορούσα. Δεν ακολούθησα πάντα τους κανόνες, και το ομολογώ, γιατί για μένα σωστός τρόπος ζωής είναι εκείνος που σε γεμίζει, που κάνει την αδρεναλίνη να τρέχει στο αίμα σου, εκείνος που σε κάνει να θέλεις να γελάς και να κλαις μαζί, να ουρλιάζεις σιωπηλά από φόβο, ενώ συνεχίζεις να πολεμάς σαν τίγρη. Προϋπόθεση φυσικά είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Να ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις. Να μη ζεις με αυταπάτες. Ό,τι έκανα το πλήρωσα με ιδρώτα και αίμα. Κατάφερα να σώσω την ψυχή μου και δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν. Και αν η ζωή μου κρίνεται ανάρμοστη, τότε ένα μόνο μπορώ να πω: Νιώθω περήφανη όντας μια ανεξάρτητη, μια ανένταχτη γυναίκα. Μια κεραμιδόγατα...

Διαβάστε επίσης της ιδίας: "Αριζόνα" , "Τα μεγάλα κορίτσια δεν κλαίνε" , "Χωρίς πυξίδα"

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Mπέσση Λιβανού γεννήθηκε στην Tρίπολη, όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια. Σπούδασε φιλολογία και διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Eργάστηκε ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών, αρθρογραφώντας παράλληλα σε ξενόγλωσσα περιοδικά.

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: H μπαλάντα του Hγέτη (A' έκδ. Eκδόσεις Δόμος, B' έκδ. με τον τίτλο Mια ζωή δε φτάνει Eκδόσεις Kαστανιώτη), Τα μεγάλα κορίτσια δεν κλαίνε, νο στα όνειρα, Tαξιδιώτισσα του ανέμου, Xωρίς πυξίδα, καθώς και το Mε λένε Σόνια, μυθιστόρημα για παιδιά, όλα από τις Eκδόσεις Kαστανιώτη. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στον Eλίτροχο, στη Nέα Eστία, στην Eυθύνη κ.α.
____________________________________
Mπέσση Λιβανού: "Με είπαν γάτα"

ISBN 978-960-03-5045-6 - σελ. 518 - τιμή 18,00 ευρώ - έκδοση Ιουλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...