CAMILLA LÄCKBERG: Η πριγκίπισσα της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

[ Δελτίο Τύπου ]

Οι ε
κδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ εξασφάλισαν τα δικαιώματα των βιβλίων της Σουηδέζας Camilla Läckberg, η οποία ανήκει στα κορυφαία ονόματα της αστυνομικής λογοτεχνίας παγκοσμίως. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει πάνω από 5.000.000 αντίτυπα στη χώρα της και έχουν εκδοθεί σε 25 χώρες. Πρωταγωνιστής στα βιβλία της (συνολικά επτά) που γίνονται παντού μπεστ σέλερ είναι ο ντετέκτιβ Πάτρικ Χέντστρομ. Όλες οι ιστορίες εκτυλίσσονται στη Fjällbacka, στο παραθαλάσσιο χωριό, 140 περίπου χλμ. βόρεια του Γκέτεμποργκ, όπου η Camilla μεγάλωσε. Σε όλες τις περιπέτειες κυριαρχούν η καταιγιστική δράση και η συναρπαστική πλοκή. 

Το πρώτο βιβλίο με τίτλο The Ice Princess (πρωτότυπος τίτλος: Isprinsessan), που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τον Απρίλιο του 2011, έχει μεταφερθεί στη σουηδική τηλεόραση (SVT), ενώ γαλλική εταιρεία παραγωγής (UGC Images) έχει αγοράσει τα δικαιώματα για τη μεταφορά του και στη μεγάλη οθόνη. 

Λίγα λόγια για την CAMILLA LÄCKBERG 

Η Camilla Läckberg γεννήθηκε το 1974 και το όνειρό της ήταν να γίνει συγγραφέας. Μόλις έντεκα χρονών είχε διαβάσει όλα τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ και εργάστηκε ως οικονομολόγος για μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη.

Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής το οποίο παρακολούθησε η Camilla στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει την καριέρα της. Τότε ξεκίνησε και το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο εκδόθηκε το 2003. Τα μυθιστορήματα της Camilla γνώρισαν γρήγορα τη θετική κριτική του Τύπου και σήμερα θεωρείται κορυφαία συγγραφέας στη χώρα της. Διεθνώς αναγνωρισμένη τα βιβλία της έχουν εκδοθεί σε 25 χώρες. Ζει σε ένα προάστιο της Στοκχόλμης με τον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...