Τα τέσσερα μπαστούνια

Ένα αστυνομικό των... αστυνομικών. Με τη δράση, τους ήρωες, τους δράστες και τα θύματα να κινούνται στον χώρο ή στις εγγύς παρυφές των δυνάμεων τάξης και ασφάλειας. Στα ίδια τα ηγετικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών: Ένας Άγγλος πράκτορας, ακολουθώντας το νήμα μιας προσωπικής του απώλειας, οδηγείται μέσω της Ναμίμπια στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει μια δολοφονία και τη συνωμοσία συγκάλυψής της από το Λονδίνο.

Ο δρόμος του διασταυρώνεται για λίγο με τον στρατηγό της ΕΛΑΣ, που, λίγο πριν από τη σύνταξη, κάνει την τελευταία, ατελέσφορη προσπάθεια να μοιραστεί την υπόλοιπη ζωή του με την τρυφερή φίλη και σύντροφο των τελευταίων χρόνων. Καταλύτης των εξελίξεων η Αθήνα του Δεκέμβρη 2008, πνιγμένη στα δακρυγόνα, στους καπνούς, στον πόνο και στην απορία. Ιδανικό σκηνικό για να ανατραπούν σχέδια, να ευοδωθούν πολιτικές φιλοδοξίες, να πραγματωθούν αρρωστημένες εμμονές και να αποκαλυφθούν μυστικά ζωής.

Κινηματογραφικό, γρήγορο, πολύπλευρο, με ανατρεπτικό για τα κλασικά αστυνομικά τέλος, το μυθιστόρημα αυτό εισάγει ένα σύγχρονο ύφος και περιεχόμενο στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Τιτίνα Δανέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Πρώτο της έργο το μυθιστόρημα Ο επιτυχημένος (1971). Ακολούθησαν το μυθιστόρημα Αντιπερισπασμός (1973), οι νουβέλες Αίθουσα αναμονής (1974) και Σερ Γκρέγκορι ή Καπετάν Γρηγόρης (1986), το μυθιστόρημα Ένα και Ένα κάνουν όσο θες (σε συνεργασία με τον Μάνο Κοντολέων, 1981), το θεατρικό έργο Έρως διατηρητέος έως... (1996), και τα μυθιστορήματα Ο θρήνος της Κλεοπάτρας (2000), Το παιχνίδι του δικαστή (2002), Εκ των πραγμάτων (σε συνεργασία με τον Θανάση Μπαλοδήμα, 2003), Η τέταρτη γυναίκα (2004), και το κατασκοπευτικό μυθιστόρημα Ο ταγματάρχης (σε συνεργασία με τον Θανάση Παπαρήγα, 2007).

Έχει τιμηθεί με το βραβείο ΥΠΠΟ για το θεατρικό έργο Έρως διατηρητέος έως... (1995). Έλαβε μέρος, με διηγήματά της, και στους τρεις πρώτους τόμους των Ελληνικών εγκλημάτων, που κυκλοφορούν από τις Eκδόσεις Kαστανιώτη (2007, 2008 και 2009).
_____________________________________________
Τιτίνα Δανέλλη: "Τα τέσσερα μπαστούνια"

ISBN 978-960-03-4995-5 - σελ. 288 - τιμή 15,90 ευρώ - έκδοση Δεκεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...