Απιστίες

[ παρουσίαση ]

Είναι άραγε όλα στη ζωή μας μόνο ένα παιχνίδι της τύχης, αυτού του παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου παράγοντα; Είναι η τύχη η μοναδική ελευθερία στον κόσμο, το ευρύτερο πεδίο της φαντασίας, ένα ανεξάντλητο ορυχείο συνδυασμών και παράλογων ανατροπών; Τι είναι η τύχη, μήπως είναι θεός που παίζει μαζί μας, όπως θα έπαιζε με τα παιχνίδια του, και ευφραίνεται με τον θυμό και τις απώλειές μας εξαιτίας των ασυνάρτητων, αναπάντεχων γυρισμάτων και των παράλογων εκθέσεων στις απότομες ανακατατάξεις της; Ή μήπως η τύχη είναι μια κατοχυρωμένη, για μας απρόσιτη, διάταξη πραγμάτων και γεγονότων, που η λειτουργία της είναι κωδικοποιημένη, χωρίς να είναι γραφτό μας να ανακαλύψουμε τον κωδικό; […]

Η Αμαλία Κόγιτς είναι μια πετυχημένη σαραντάχρονη γυναίκα, που μοιάζει να έχει κατακτήσει την πολυπόθητη ισορροπία της στον γάμο της, καθώς και στη σχέση με τους γονείς της, την οποία ούτε η αποκάλυψη της υιοθεσίας της κατάφερε να κλονίσει. Όλα θα ανατραπούν, ωστόσο, όταν η Αμαλία έρθει σε επαφή με τη βιολογική της μητέρα και τον ετεροθαλή αδελφό της.

Ο δραματικός της μονόλογος φωτίζει τις οικογενειακές και συζυγικές σχέσεις απογυμνώνοντάς τες από την επικάλυψη αγάπης που τις περιβάλλει και καθηλώνει τον αναγνώστη με την αλήθεια του.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Σέρβα Βίντα Ογκνιένοβιτς γεννήθηκε το 1941 στο χωριό Ντούμποτσκα. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και σκηνοθεσία θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Βελιγράδι. Συγγραφέας, σκηνοθέτρια, πολιτικός και διπλωμάτης, έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το συγγραφικό της έργο, ενώ πεζογραφήματα και θεατρικά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
___________________________________________________
Βίντα Ογκνιένοβιτς: "Απιστίες" - μετάφραση: Μαρία Κεσίνη

ISBN 9789604556793 - σελ. 216 - τιμή 15,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...