Το τοτέμ του λύκου

[ παρουσίαση ]

Ξέρεις τι είναι το τοτέμ του λύκου; Μια πνευματική δύναμη ενός προς δέκα, προς εκατό, χίλιους, δέκα χιλιάδες. Προστατεύει τη μεγάλη ζωή στο βοσκότοπο. Ο ουρανός ανέκαθεν έβλεπε ότι η μεγάλη ζωή κουμαντάρει τη μικρή, ότι η ζωή του ουρανού κουμαντάρει εκείνη των ανθρώπων. Αν τιμάς πραγματικά το τοτέμ του λύκου, πρέπει να στηρίξεις τον ουρανό και τη γη, τη φύση και τη μεγάλη ζωή του βοσκότοπου, οφείλεις να συνεχίσεις να παλεύεις όσο υπάρχει έστω κι ένας λύκος.

Στα τέλη του 1960, ο Κινέζος φοιτητής Τσεν Ζεν προσφέρει εθελοντική εργασία σ'' έναν απομονωμένο καταυλισμό νομάδων στη Μογγολία. Εκεί ανακαλύπτει έναν κόσμο που δεν είχε ποτέ του φανταστεί: μια ειδυλλιακά απλή ζωή βασισμένη στην αιώνια μάχη μεταξύ λύκων και ανθρώπων, σ' έναν συνεχή αγώνα για επιβίωση.

Ένα θαυμάσιο πορτρέτο ενός τόπου και ενός πολιτισμού που δεν υπάρχει πια, σκιαγραφημένο σ'' ένα βιβλίο που ξάφνιασε, συγκίνησε και προκάλεσε τους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Πρόλογος στην ελληνική έκδοση από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Αναστάση Βιστωνίτη.



Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Ζιάνγκ Ρονγκ (ψευδώνυμο του Λου Τζιαμίν) γεννήθηκε στο Πεκίνο το 1946 και είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Μέχρι πρότινος ελάχιστοι γνώριζαν την ταυτότητα του συγγραφέα, αφού λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων οι κινεζικές Αρχές δε θα επέτρεπαν να εκδοθεί μυθιστόρημα με το πραγματικό του όνομα. Είχε φυλακιστεί δύο χρόνια για το ρόλου του στην εξέγερση των φοιτητών της πλατείας Τιεν-αν-μεν, ενώ ακόμα και σήμερα απαγορεύεται να διδάξει στο πανεπιστήμιο. Ζει στο Πεκίνο με τη γυναίκα του.

ΤΟ "Το τοτέμ του λύκου" είναι το πρώτο του βιβλίο. Βασίζεται στις εμπειρίες που έζησε όταν εργάστηκε εθελοντικά στις στέπες της Εσωτερικής Μογγολίας κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης. Εκεί γνώρισε και έμαθε από κοντά τη ζωή των νομάδων και των λύκων. Χρειάστηκαν τριάντα χρόνια μελέτης και συλλογής στοιχείων και έξι χρόνια συγγραφής για να το ολοκληρώσει.

Τιμήθηκε με το Man Asian Literary Prize και έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα (επίσημα αλλά και πειρατικά). Τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 24 χώρες και ετοιμάζεται η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.
________________________________
Ζιάνγκ Ρονγκ: "Το τοτέμ του λύκου"

ISBN 978-960-453-080-9 - σελ. 696 - τιμή 25,24 ευρώ - πρώτη έκδοση Ιούνιος 2008 (τελευταία ανατύπωση 9/2009, 7η έκδοση, 14η χιλιάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...