Πες μου τι να πω στο παιδί μου

[ παρουσίαση ]

Εγχειρίδιο αντιμετώπισης παιδιών για γονείς που τα έχουν χαμένα

Οι γονείς πολύ συχνά νιώθουν αμήχανοι μπροστά στις αναπόφευκτες ερωτήσεις των παιδιών τους και ανήμποροι να αντιδράσουν απέναντι σε κάποιες πολύ συνηθισμένες συμπεριφορές. Αυτό το πρακτικό και εύχρηστο βιβλίο περιλαμβάνει συμβουλές και οδηγίες αντιμετώπισης των πιο σημαντικών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τα παιδιά σας: από τους αδελφικούς καβγάδες και τις διατροφικές προτιμήσεις μέχρι τις περιβόητες ερωτήσεις για το θάνατο, το διαζύγιο, το σεξ, καθώς και τα επαναλαμβανόμενα «γιατί, μαμά;» και «γιατί, μπαμπά;» τα οποία ακούν νυχθημερόν οι γονείς.

Η Μπέτσι Μπράουν συνδυάζει το χιούμορ με την πείρα της ως ειδικού σε θέματα παιδικής ανατροφής και ανάπτυξης και ως μητέρας τριδύμων. Στην όποια ερώτηση ή δήλωση του παιδιού σας –από το «Πώς μπήκε το μωρό στην κοιλιά σου;» μέχρι το «Δεν είναι δίκαιο!»- η συγγραφέας σας προσφέρει τις ενδεδειγμένες απαντήσεις και σας χαρίζει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να εξηγήσετε τον κόσμο στο παιδί σας που μεγαλώνει.

“Ως παιδίατρος, έχω συστήσει τα βιβλία της Μπέτσι Μπράουν σε αμέτρητους ασθενείς μου. Εμπιστεύομαι απόλυτα το μοναδικό και επιτυχημένο κράμα σοφίας και κατανόησης που τη διακρίνει. Γνωρίζει ακριβώς τι να πει και πώς να το πει. Γραμμένο με απλά λόγια, το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο για κάθε γονέα.” - Αλίσα Μπρόμπεργκ, γιατρός

Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Η Μπέτσι Μπι Μπράουν είναι ιδρύτρια της οργάνωσης Parenting Pathways Inc. Έχει περισσότερα από 35 χρόνια πείρας στη δημόσια και ιδιωτική προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει σχολικά προγράμματα, έχει διδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και έχει διευθύνει σχολεία και κέντρα προσχολικής αγωγής. Δίνει πολύ συχνά διαλέξεις σε εκπαιδευτικά συνέδρια και οργανισμούς, καθώς και σεμινάρια σε γονείς, και προσφέρει συμβουλές σε ιδιώτες. Χαρακτηριστικά της είναι η μεγάλη ευαισθησία της και το ιδιαίτερο χιούμορ της. Συμβουλές της για γονείς έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες, όπως τα New York Times, The Wall Street Journal, USA Today και Parenting. Ζει με τον άντρα της και τα τρίδυμα παιδιά τους στην Καλιφόρνια.

_______________________________________

Μπέτσι Μπι Μπράουν: "Πες μου τι να πω στο παιδί μου" - μετάφραση: Έλλη Συλλογίδου

ISBN 978-960-453-737-2 – σελ. 384 – τιμή 17,61 ευρώ – έκδοση Ιουνίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...