Ο Παράδεισος ανοίγει με λοστό

Τι μπορεί να σκέφτεται ένας γεράκος που κάθεται απέναντί μας σ’ ένα παγκάκι; Μήπως έχει ζήσει όσα εμείς δεν καταφέραμε να δούμε ούτε στον κινηματογράφο; 

Κάποιοι γέροι, αρνούνται να γεράσουν. Τα γεράματα είναι ανεκτά, μόνο όταν έχεις απαρνηθεί τα νιάτα σου. Εκτός βέβαια αν έζησες σαν γέρος. Ο Τάσος όμως δεν λέει να ξεπεράσει τον άνεμο στα μαλλιά του, όταν έτρεχε καβάλα στη φοράδα του. Δεν ξέχασε ποτέ τον έκλυτο βίο που τόσο του άρεσε, ούτε και τις πεταχτούλες γυναίκες που πάντα προτιμούσε.

Έτσι, έχοντας περάσει τα 90, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κάθεται στο παγκάκι και να αναπολεί. Ή μήπως μπορεί να αρχίσει και πάλι από την αρχή; Για τον ήρωα, Τάσο Σουραλή, ο Παράδεισος συνεχίζει να υπάρχει… ακόμη κι αν χρειαστεί να τον ανοίξει με λοστό.

«Κάθε μέρα μου φαίνεται ότι το παγκάκι απομακρύνεται από το σπίτι μου. Αλλά δεν φταίει το παγκάκι. Εγώ φταίω που δεν του κόβω τα πόδια με σιδηροπρίονο, για να μάθει».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τρύφων Καραβούλιας γεννήθηκε το 1969 και εργάζεται ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρείες. Η συγγραφική του δραστηριότητα ξεκινά το 1999, με την έκδοση του πρώτου του βιβλίου, "Και η ζωή τελειώνει στα σκουπίδια". Συνεχίστηκε το 2001 με το βιβλίο "17Ν Τρομοκρατικές συγγένειες". Το "Ο Παράδεισος ανοίγει με λοστό" είναι το τρίτο του βιβλίο.
_____________________________
Τρύφων Καραβούλιας: "Ο Παράδεισος ανοίγει με λοστό"


ISBN 978-960-364-334-0 - σελ. 160 - τιμή 5,04 ευρώ - έκδοση Μαΐου 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...