Παγετός

[ παρουσίαση ]

Μισή Ινουίτ, αλμπίνα και μοναδική κληρονόμος μιας τεράστιας, στοιχειωμένης έπαυλης, η Λάιτ διαφέρει από τους συνομήλικούς της. Ύστερα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα της στην Αρκτική, έχει μείνει ολομόναχη στον κόσμο. Όλα αλλάζουν την ημέρα που πληροφορείται ότι ο πατέρας της είναι ζωντανός και ότι μόνο η ίδια έχει τη δύναμη να τον σώσει.

Από εκείνη τη στιγμή, η Λάιτ μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα και έρχεται αντιμέτωπη με πλάσματα υπερφυσικά, οντότητες που έχουν ξεπηδήσει από τη μυθολογία και τις δοξασίες των Ινουίτ. Στην πάλη της ενάντια σε μια δύναμη αρχαιότερη από την ανθρωπότητα, η Λάιτ θα χρειαστεί στο πλευρό της όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και συμμάχους… ανθρώπινους ή μη.

«Οι ομοιότητες με την Τριλογία του Κόσμου του Φίλιπ Πούλμαν είναι αρκετές, αλλά αυτό είναι ένα ολότελα διαφορετικό βιβλίο· ενώ η φαντασία του Πούλμαν ορίζεται από μια δική της εσωτερική λογική, ο Λέικ την αφήνει να καλπάζει ελεύθερη…» - Peter Hollindale, βιβλιοκριτικός – BOOKS FOR KEEPS

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νικ Λέικ γεννήθηκε το 1979 στην Αγγλία, αλλά μεγάλωσε στο Λουξεμβούργο, όπου εργαζόταν ο πατέρας του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επέστρεψε στην Αγγλία για να συνεχίσει τις πανεπιστημιακές σπουδές του και, αφού απέκτησε πτυχίο στην αγγλική φιλολογία και μεταπτυχιακό στη γλωσσολογία, άρχισε να δουλεύει στο χώρο των εκδόσεων.

Σήμερα είναι επιμελητής παιδικών βιβλίων στις Εκδόσεις HarperCollins στο Λονδίνο, όπου ζει με τη γυναίκα του σ' ένα διαμέρισμα γεμάτο βιβλία.
____________________________________________________
Νικ Λέικ (Nick Lake): "Παγετός" - Μετάφραση: Μαίρη Γραμμένου

ISBN 978-960-453-681-8 - σελ. 392 - τιμή 17,70 ευρώ - Σειρά Πυξίδα (για εφήβους)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...