Στο όνομα της προσφυγιάς

[ παρουσίαση ]

Πάσχα του 1923. Επί ξύλου κρέμεται το γήινο σώμα του πρόσφυγα Χριστού. Ματωμένο, βασανισμένο, σταυρωμένο. Όλη η μικρασιάτισσα γη, από τον Πόντο, τη Θράκη, την Ιωνία, μέχρι κάτω τα παράλιά της, λάμπει τώρα καρφωμένη στον σταυρό του δικού της μαρτυρίου. Γόοι, πικρά δάκρυα, αβάσταχτος πόνος. Με όξος και χολή έχουν ποτιστεί μέχρι τα τρίσβαθα της ψυχής τους οι ξεριζωμένοι που έρχονται στην Ελλάδα…

Η συγκλονιστική συνέχεια του βιβλίου «Δακρυσμένη Μικρασία».

Ένα βιβλίο που ρίχνει άπλετο φως στην πλέον άγνωστη και σκοτεινή εποχή της νεοελληνικής ιστορίας, με τις «ευζωνικές» ίντριγκες των στρατιωτικών, τα παράξενα της καθημερινότητας, τους έρωτες, τη διασκέδαση, τα ναρκωτικά, τον θάνατο, καθώς από το «βάθος των αιώνων» αρχίζουν να ανατέλλουν οι μέρες της αβασίλευτης δημοκρατίας και της ελπίδας…

Η έκδοση συμπληρώνεται από αδημοσίευτες φωτογραφίες της Στρατιάς του Έβρου, σκίτσα, πρωτοσέλιδα του Τύπου εκείνης της ιστορικής περιόδου και χάρτες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Ι. Τζανακάρης ζει στην πόλη των Σερρών. Από το 1975 έως το 2009 εξέδιδε το μηνιαίο σερραϊκό περιοδικό «Γιατί». Κείμενα, μελέτες, ποιήματα και συνεντεύξεις του υπάρχουν δημοσιευμένα σε πολλές εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Έχει εκδώσει, μεταξύ άλλων, τα ιστορικά βιβλία «Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν» (Καστανιώτης, 2002), «Τότε που ξημέρωνε σκοτάδι — Η άγνωστη Ελλάδα του 1936» (Καστανιώτης, 2005) και «Δακρυσμένη Μικρασία» (Μεταίχμιο, 2007), για το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας.
_________________________________________________
Βασίλης Ι. Τζανακάρης: "Στο όνομα της προσφυγιάς. Από τα Δακρυσμένα Χριστούγεννα του 1922 στην Αβασίλευτη Δημοκρατία του 1924"

ISBN 978-960-455-614-4 - σελ. 576 - τιμή 25,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...