Το χαμένο ημερολόγιο του Δον Ζουάν

[ παρουσίαση ]

Στην καρδιά της ισπανικής χρυσής εποχής , όπου ο χρυσός έρρεε ατελείωτα στο λιμάνι της Σεβίλης, γεννιέται ένα αγόρι, ο Ζουάν Τενόριο. Ο Ζουάν μεγαλώνει κρυφά σ'' ένα μοναστήρι και οι καλόγριες τον μαθαίνουν να αγαπά και να λατρεύει όλες τις γυναίκες, την κορωνίδα της δημιουργίας του Θεού. Ο Ζουάν θέλει να γίνει ιερέας μέχρι τη στιγμή που πέφτει θύμα της γοητείας μιας μοναχής και αφήνει για πάντα την Εκκλησία.

Θα μπει ως κατάσκοπος στην υπηρεσία του πανίσχυρου μαρκήσιου ντε λα Μότα που θα τον διδάξει τα μυστικά της αποπλάνησης των γυναικών. Ο δον Ζουάν θα γνωρίσει αμέτρητες γυναίκες και μέσα στις σελίδες του ημερολογίου του θα αποκαλύψει τις περιπέτειές του και τις τεχνικές του πάθους, ενώ δε θα διστάσει κάποια στιγμή να βυθιστεί ο ίδιος στην τρέλα του έρωτα.

Ο μεγαλύτερος εραστής όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα από τη χαρισματική πένα του Ντάγκλας Έιμπραμς

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ντάγκλας Κάρλτον Έιμπραμς εργάστηκε για πολλά χρόνια ως επιμελητής εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο University of California Press και ακολούθως στον HarperSanFrancisco.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων για την αγάπη, τη σεξουαλικότητα και τον πνευματισμό, σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, με τον αρχιεπίσκοπο Desmond Tutu, τον γιόγκι B. K. Slyengar και το δάσκαλο του ταοϊσμού Mantak Chia.

Το "Το χαμένο ημερολόγιο του Δον Ζουάν", το πρώτο του βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει πουληθεί σε 27 χώρες. Για τη συγγραφή του μυθιστορήματος "Το τραγούδι της φάλαινας", ο Έιμπραμς συνεργάστηκε στενά με ειδικούς επιστήμονες και έκανε εκτεταμένη έρευνα.

Σήμερα ζει στη βόρεια Καλιφόρνια με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους.
__________________________________
Ντάγκλας Κάρλτον Έιμπραμς: "Το χαμένο ημερολόγιο του Δον Ζουάν" - μετάφραση: Τατιάνα Σταυρουλάκη

ISBN 978-960-453-319-0 - σελ. 480 - τιμή 8,94 ευρώ - έκδοση Ιανουαρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...