Πέντε θάλασσες μακριά

-->Χανιά, 1962: Ένα νεογέννητο βρέφος εγκαταλείπεται χωρίς όνομα στο ορφανοτροφείο.

Νέα Υόρκη, Νοέμβριος 2002: Οι μυστικές υπηρεσίες αναθέτουν στον Ελληνοαμερικανό πράκτορα και στρατιωτικό γιατρό, Ιδομενέα Μόρισον, να μεταβεί στα Χανιά, με σκοπό να φέρει πίσω στην Αμερική τον Έλληνα επιστήμονα, Ιωσήφ Βεργίτση, που έχει διαφύγει μαζί με το πολύτιμο ερευνητικό υλικό του.

Ο Μόρισον θα ταξιδέψει στα Χανιά, στην Κωνσταντινούπολη και στο Αϊβαλί, στα βήματα του μυστηριώδη άντρα που, όπως ανακαλύπτει, τον ενώνουν μαζί του δεσμοί αίματος.

Στα Χανιά μια «μυθική» γυναίκα θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ο Μόρισον βλέπει τον έρωτα και τον κόσμο.

Πέντε θάλασσες μακριά, μια ηλικιωμένη γυναίκα, θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά, έπειτα από σαράντα χρόνια, τον γιο που κάποτε εγκατέλειψε.

«Ένας συγγραφέας με ρωμαλέα και δωρική γραφή έρχεται να πλουτίσει τον λογοτεχνικό μας ορίζοντα. Σίγουρα θα μας δώσει στο μέλλον εξίσου δυνατά δείγματα της πένας του» - Κώστας Καρακάσης, συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ίαν Λιδάκης είναι γεννημένος στις ΗΠΑ από Έλληνες γονείς. Ζει στη Νέα Υόρκη. Το κύριο επάγγελμά του σχετίζεται με την Εθνική Άμυνα των ΗΠΑ. Το «Πέντε θάλασσες μακριά» είναι το πρώτο του βιβλίο.

Βρήκε στη μυθιστορία έναν τρόπο για να γεφυρώσει το χάσμα των πολιτισμών των οποίων είναι φορέας. Για την Κρήτη τού μιλούσε ο πατέρας του. Από αυτόν έμαθε να τη φαντάζεται με έναν τρόπο ιδεατό και μυθικό. Από τότε που πρωτοπάτησε το πόδι του στο νησί, έπαψε να τη θαυμάζει και άρχισε να την αγαπά.
__________________________________
Ίαν Λιδάκης: "Πέντε θάλασσες μακριά"

ISBN 978-960-98547-1-9 - σελ. 416 - τιμή 17,00 ευρώ - έκδοση 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...