Η διαθήκη του Καντ

[ παρουσίαση ]

Ένα συναρπαστικό θρίλερ, που διατρέχεται υπογείως από τις σημαντικότερες ιδέες του μεγάλου φιλοσόφου Καντ. Ταυτοχρόνως, όμως, είναι ένα μεγάλο μυθιστόρημα που παρασύρει τον κάθε αναγνώστη να πάρει θέση στο μέγα θέμα της καντιανής ηθικής: στη σχέση ελευθερίας και βούλησης.

1804, Ανατολική Πρωσία: το φάντασμα της ναπολεόντειας μάστιγας πλανάται βαρύ πάνω από τη χώρα. Στο Κένιγκσμπεργκ, την πρωτεύουσα, μια σειρά ανεξήγητες δολοφονίες τρομοκρατούν τον πληθυσμό. O Χάνο Στιφένιις, βοηθός εισαγγελέα σε μια μικρή πολίχνη, καλείται να εξιχνιάσει, με αυτοκρατορική εντολή, τα αίτια του κακού.

O ευσυνείδητος Στιφένιις πολύ γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι οι παραδοσιακές λογικές μέθοδοι δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα εγκλήματα που, μετά την άφιξή του, πολλαπλασιάζονται σαν επιδημία. O πάλαι ποτέ δάσκαλός του, ο υπέργηρος καθηγητής Ιμάνουελ Καντ, τον στρέφει στην αναζήτηση των δαιμόνων που στοιχειώνουν την ανθρώπινη ψυχή. Αναζήτηση, η οποία οδηγεί και τους δύο σε ένα ζοφερό υπόγειο κόσμο, όπου κυριαρχεί η άσκοπη βία και η γοητευτική αναγκαιότητα του θανάτου.

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα): "Η όψη του σκότους" και "Μέρες εξιλέωσης"

Οι συγγραφείς τιμήθηκαν με το Βραβείο Umbria der Cuore (2007).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...