Το μοναστήρι

[ παρουσίαση ]

«Απροσδόκητα αλησμόνητο, οι λεπτομέρειές του καρφώνονται σαν κομμάτια από γυαλί στο σημείο της φαντασίας που ανταποκρίνεται στη γνήσια μυθοπλασία». - The Times Literary Supplement

Σε μια ερημική τοποθεσία της ισπανικής σιέρας στέκεται το μισογκρεμισμένο μοναστήρι της Παναγίας του Ελέους. Εκεί ζουν έξι μοναχές που έχουν εγκαταλείψει τον κόσμο με τη θέλησή τους για να αφοσιωθούν στο Θεό, στην απομόνωση και στη σιωπή.

Η ανακάλυψη, όμως, μιας βαλίτσας στην είσοδο του μοναστηριού θα έχει απροσδόκητες συνέπειες. Η ζωή των μοναχών θα αλλάξει κι η ηγουμένη Μαρία Ινές θα καταλάβει πως ακόμα και σε αυτό το απομακρυσμένο καταφύγιο είναι αδύνατο να ξεφύγει από τον έξω κόσμο και το παρελθόν της.

...Άνοιξε τις κλειδαριές της παλιάς βαλίτσας, σήκωσε το σκέπασμα με χέρι που έτρεμε και είδε ένα γυμνό μωρό ξαπλωμένο σε ένα παχύ στρώμα βαμβάκι και μούσκεμα στον ιδρώτα, αφού οι τρύπες που υπήρχαν για να αναπνέει δεν αρκούσαν να το ανακουφίσουν από τη ζέστη του αποκαλόκαιρου. Ήταν αγόρι. Ο ομφάλιος λώρος του είχε κοπεί αδέξια και το μαραμένο κομμάτι κρεμόταν από την κοιλιά του σαν ξεφούσκωτο μπαλόνι. Παρά τη ζέστη και τον καυτό ήλιο, το μωρό κοιμόταν και δεν ξύπνησε ούτε όταν η αδελφή Μαρία Ινές το έβγαλε από τη βαλίτσα και το κουβάλησε στο δωμάτιό της...

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Το πάρτι γενεθλίων"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πάνος Καρνέζης γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1967. Σπούδασε στην Ελλάδα και στην Αγγλία, όπου στη συνέχεια εργάστηκε στη βιομηχανία, πριν αρχίσει να γράφει στα αγγλικά.

Έχει επίσης γράψει τη συλλογή διηγημάτων Μικρές Ατιμίες και τα μυθιστορήματα Ο Λαβύρινθος και Το Πάρτι Γενεθλίων.

Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες. Ζει στο Λονδίνο.

_____________________________________

Πάνος Καρνέζης: "Το μοναστήρι"

ISBN: 978-960-14-2207-7 - σελ. 301 - τιμή 12,60 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...