Κωνσταντινούπολη των ασεβών μου φόβων

[ παρουσίαση ]

"Η Πόλη "αλλιώς". Όπως την ένιωσα περπατώντας επίμονα στα σοκάκια, στις καινούργιες λεωφόρους, στους μπαχτσέδες και στις όχθες του Κεράτιου αλλά και του Βοσπόρου. Ψελλίζοντας τα τούρκικα με λάθη που με παρασέρνουν σε περιπέτειες, φανερώνοντας την ασέβεια της ευσεβούς φήμης της, την ανάγκη της σιωπής μέσα στο πολύχρωμο και πολύβουο παρόν της, τη νοσταλγία των αληθινών της φόβων που οργάνωσαν το μεγαλείο της.

Πολλές φορές ταξίδεψα στην Κωνσταντινούπολη – Πόλη – Ιστανμπούλ. Όμως εκείνη τη φορά, που αφέθηκα στην φιλόξενη αμετροέπεια ενός θεότρελου Τούρκου φίλου, έμαθα κι άλλα. Και για την πόλη –που υποτίθεται ότι γνώριζα καλά, σαν αυτονομημένος περιπατητής- και για μένα τον ίδιο, φωτισμένο από σκιές που καθορίζουν το μυστήριό της. Αυτά έγραψα εδώ..."

Ένα λοξό περπάτημα στην Κωνσταντινούπολη του σήμερα. Το καθημερινό θρίλερ μιας πόλης που κρατά μέσα της θυμό, φόβο και ισόβιο έρωτα για εκείνους που ξέρουν τους κώδικες.

O Γιάννης Ξανθούλης, με την ιδιαίτερη φωνή του, διαβάζει για τους αναγνώστες του το βιβλίο του "Κωνσταντινούπολη: Των ασεβών μου φόβων." Στο CD, διάρκειας 4 ωρών και 33 λεπτών, ο συγγραφέας μάς ταξιδεύει στην αγαπημένη του Πόλη. Ο ακροατής μπορεί να αφεθεί στην αφήγηση του συγγραφέα σε διάφορες στιγμές της καθημερινής ζωής του είτε καθώς μετακινείται μέσα στην πόλη ή και εκτός της είτε επενδύοντας λογοτεχνικά οποιαδήποτε δραστηριότητα της ημέρας του.

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα): "Η εκδίκηση της Σιλάνας"

_________________________________

Γιάννης Ξανθούλης: "Κωνσταντινούπολη των ασεβών μου φόβων"

ISBN 978-960-455-529-1 - σελ. 272 - τιμή 22,10 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2008 - με CD

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...