Άμα τη εμφανίσει

[ παρουσίαση ]

Δύναμη είναι να έχεις πολλά ή να μη θέλεις τίποτα; Κι ο έρωτας; Αρκεί για όλα ή η συντροφικότητα είναι διαπραγματεύσιμη σαν ανταλλάξιμο αγαθό;
Οι ήρωες εδώ δε δρουν ηρωικά. Αντί να τολμήσουν ν’ αλλάξουν, προτιμούν να απολογούνται γι’ αυτό που είναι.

Σ’ αυτή τη διαφορετική προσπάθειά μου, απέφυγα κάθε μεσολαβητή-αφηγητή, επιθυμώντας να ενισχύσω την υποψία πως συχνά οι άνθρωποι συνυπάρχουν σαν παράλληλες ευθείες: δεν πρόκειται να συναντηθούν.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Εύα Ομηρόλη έγραψε το πρώτο της βιβλίο όταν ήταν δεκαοχτώ χρονών ― ένα μυθιστόρημα που, προσπαθώντας να πει πάρα πολλά, δεν κατάφερε να πει τίποτα και δεν εκδόθηκε ποτέ. Στα είκοσί της είχε ολοκληρώσει τους Αναλφάβητους του Έρωτα και ως τα είκοσι πέντε της είχε γράψει δύο ακόμα βιβλία, Οι Παραχαράκτες της Ευτυχίας και Οι Κομπάρσοι της Ηδονής, ολοκληρώνοντας έτσι μια τριλογία, η οποία ήταν για καιρό μέσα στα δέκα πρώτα σε πωλήσεις βιβλία στη χώρα. Αφού έγραψε και τη Σεισάχθεια, επέστρεψε στα θρανία, έλαβε μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και πέτυχε στην Αγγλική Φιλολογία, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη Σεισάχθεια ακολούθησαν η Μοιράιδα και η Διοτίμα, κλείνοντας άλλον έναν κύκλο. Το Άμα τη Εμφανίσει είναι η πρώτη της προσπάθεια στο θεατρικό διάλογο, το Αμέσως Τώρα Πια είναι το πιο αγαπημένο απ’ τα βιβλία της και Η Αρχή του Ταυτόσημου είναι το πιο τολμηρό πείραμά της. Οι Οδοιπόροι της Καρδιάς είναι το δυσκολότερο ως σήμερα εγχείρημά της, εξαιτίας του εξαντλημένου-ανεξάντλητου θέματός του.
_________________________________
Εύα Ομηρόλη: "Άμα τη εμφανίσει"

ISBN: 960-14-0327-2 - σελ. 197- τιμή 8,17 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...