Πυροβολισμοί

[ παρουσίαση ]

Μετά το Δελτίο Ειδήσεων 1 και το Δελτίο Ειδήσεων 2, που παρουσιάστηκαν με τη μορφή θεατρικών μονολόγων στο Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων 2007 (Θέατρο Τόπος Αλλού, τίτλος παράστασης Τα γενέθλια) και στο Going Youth Festival 2007 (Θέατρο Ροές, τίτλος παράστασης Το ταξίδι) αντίστοιχα, και τα Χαράματα, που δημοσιεύτηκαν στο λογοτεχνικό περιοδικό δε(κατα) (άνοιξη 2009, τεύχος 17), ο Χρήστος Νικολόπουλος (δημοσιογράφος στα έντυπα και με αρκετές συνεργασίες σε θεατρικές παραστάσεις) παρουσιάζει την πρώτη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Πυροβολισμοί.

Κοινός παρονομαστής όλων των ιστοριών, ένας πυροβολισμός. Στους δέκα Πυροβολισμούς, οι ήρωες μας μεταφέρουν σε αστυνομικά τμήματα, διαδρόμους εντατικής, κρεβατοκάμαρες ή τηλεοπτικά πλατό, αλλά και αίθουσες δικαστηρίων, σελίδες ημερολογίων, καμπίνες αεροπλάνων ή ντιβάνια ψυχαναλυτών. Για να μοιραστούν μαζί μας τη στιγμή που τράβηξαν τη σκανδάλη αλλά και όσα τους όπλισαν με ένα περίστροφο. Πραγματικό. Συμβολικό.

Από το οπισθόφυλλο των Πυροβολισμών

«Yet here’s a spot. Out, damned spot! Out, I say!», ψιθυρίζει η Λαίδη Μάκβεθ, τρίβοντας τα χέρια της μέσα στον ύπνο της, στον Μάκβεθ του Σαίξπηρ. «Εδώ υπάρχει ένας λεκές. Φύγε, λεκέ καταραμένε! Φύγε, σου λέω!», ψελλίζει, αλλά ο λεκές του αίματος δεν φεύγει. Αν και διάφανος. Λες και είναι ανεξίτηλος. Στο χρόνο, στη μνήμη, στην καρδιά. Μια στιγμή –ή μια ζωή (;)– αρκεί. Μια αιτία. Κι ένα χέρι. Για να γίνει ο αιμάτινος λεκές ανεξίτηλος. Στο χρόνο, στη μνήμη, στην καρδιά. Στη διάφανη θήκη. Τη δική του. Των αποδείξεων. Μια στιγμή –μια ολόκληρη ζωή– αρκεί. Μια αιτία. Κι ένας πυροβολισμός. Πραγματικός. Συμβολικός. Ποιος το ξέρει, πριν σηκώσει το περίστροφο; Ποιος υποψιάζεται τον εαυτό του ως ικανό, πιθανό δράστη; Οι συγκεκριμένοι ήρωες, όχι. Ή μήπως ναι;

Διαβάστε επίσης την κριτική του All Superior Books εδώ .
___________________________________________
Χρήστος Νικολόπουλος: "Πυροβολισμοί"

Σελίδες 192 - τιμή 10 ευρώ

Στα βιβλιοπωλεία από τις 10 Δεκεμβρίου 2009

Ένα ευρώ (1€) από την πώληση κάθε βιβλίου (Ά έκδοση) προσφέρεται στον αγώνα για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...