Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν

[ παρουσίαση ]

Τι συμβαίνει όταν η μητρότητα δεν είναι μια ονειρεμένη εμπειρία; Πώς νιώθει μια μητέρα απέναντι στον γιο της τον δολοφόνο; Ποιες είναι οι ευθύνες της; Εγκληματίας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Η Ίβα ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να γίνει μητέρα. Σίγουρα δεν ήθελε να γίνει η μητέρα ενός ψυχρού αγοριού που δολοφόνησε επτά συμμαθητές του, έναν υπάλληλο της σχολικής καντίνας και μια δημοφιλή καθηγήτριά του, λίγες μέρες πριν κλείσει τα δεκάξι.

Δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, ήρθε η ώρα η Ίβα να αναλύσει με ειλικρίνεια τον γάμο, την καριέρα της, την οικογένειά της, τη σχέση της με τα παιδιά της, το φονικό ξέσπασμα του Κέβιν σε μια σειρά από αφοπλιστικά εξομολογητικές επιστολές που απευθύνονται στον χαμένο σύζυγό της, τον Φράνκλιν.

Αφυπνιστικό και προκλητικό, το μυθιστόρημα αυτό αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο και προκάλεσε θύελλα συζητήσεων.

«Εντυπωσιακό… Η ηρωίδα της, η Ίβα Κατσαντουριάν σκάβει στο παρελθόν της, στο παρελθόν του γιου της, του έθνους της, για να βρει ποιος έχει την ευθύνη. Η ορμή και η εντιμότητά της απογειώνουν την αφήγηση». - New York Times

«Δυνατό, οδυνηρό… καταπληκτικό». - Entertainment weekly
«Αντεργκράουντ φεμινιστική επιτυχία». - New York Observer
«Αφοπλιστικά ειλικρινές. Η κυρία Σράιβερ παίρνει ένα καλά υπολογισμένο ρίσκο… το οποίο της βγαίνει. Ένα καθηλωτικά οικείο και προσωπικό αφήγημα». - Wall Street Journal

«Αδύνατον να το αφήσεις από τα χέρια σου… Η ειλικρίνειά του είναι βάναυση… Ποιος τελικά πρέπει να συζητήσει για το θέμα του Κέβιν; Μάλλον όλοι μας». - Boston Globe

To βιβλίο μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Lynne Ramsay, με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Tilda Swinton. Η ταινία βρίσκεται στη φάση των γυρισμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2011.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λάιονελ Σράιβερ είναι Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος. Αρθρογραφεί -μεταξύ άλλων- στις εφημερίδες Guardian, Independent, Wall Street Journal.

Για το μυθιστόρημά της "Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν" τιμήθηκε με το βραβείο Orange το 2005. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Φινλανδία, Πολωνία, Ισραήλ, Κίνα, Σερβία.
____________________________________
Λάιονελ Σράιβερ: "Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν" - μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

ISBN 978-960-455-837-7 - σελ. 584 - τιμή 22,00 ευρώ - έκδοση Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...