Το λευκό των αλλοτινών μου φεγγαριών

Ήθελα να μιλήσω… Πάντα μου, θέλω να μιλώ, έτσι, ξορκίζω την αφόρητη την μοναξιά μου…

Ελάτρεψα τις συνομιλίες με όλων των ειδών τους φωτισμούς, ακόμα και με το απόλυτο σκοτάδι…

Πόσο αγάπησα τον Άνθρωπο! Πόσο αγαπώ με στίχους να του αφιερώνω απ’ το περίσσευμα ως το υστέρημα μου…

Στα κλωνάρια που άνθισαν μύρισα την ελπίδα και έψαξα να βρω φωνές, να αξίζουνε της Ποίησης, να αγγίξουνε το χέρι… Χρώμα καρτερώ και ένα άγιο λευκό, την Ποίηση να αγγίξει…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αγγελική Ραυτοπούλου γεννήθηκε στην Αγ. Παρασκευή Αθηνών, όπου τέλειωσε το σχολείο, έχοντας την τύχη να έχει καθηγητή τον Ποιητή Λουκά Κούσουλα, την Φιλόλογο και συγγραφέα Αγγελική Ζολώτα καθώς και την διακεκριμένη Φιλόλογο Αγλαΐα Κωνσταντινίδου, οι οποίοι της έδωσαν τις βάσεις για την Κλασική της Παιδεία. 

Οι σπουδές της στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών της έδωσαν πολλές γνώσεις για την ανθρώπινη φύση. Το επάγγελμα του Δικηγόρου δεν το ακολούθησε, γιατί από παιδί, πάντα ανήκε στην Τέχνη! 


Το πρώτο της Δίπλωμα στην ζωγραφική το πήρε παιδί ακόμα, από ιδιωτική Σχολή, που παρακολουθούσε στο παιδικό τμήμα. Συνέχισε τις σπουδές της στην ζωγραφική και στην γλυπτική και ήταν μέλος του Εργαστηρίου Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής επί 15 έτη. 

Έχει εργαστεί, ως δημοσιογράφος και σκιτσογράφος στην εφημερίδα « Αγγελιαφόρος Β. Π. » και ως σκιτσογράφος στο περιοδικό « Εν Αγία Παρασκευή ». 

Έχει εικονογραφήσει δύο βιβλία, « Η ΕΡΑΤΩ ΕΙΣ ΛΕΣΒΟΝ » του Άρη Κυριαζή, εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ και το Παραμύθι «Η ΜΙΛΕΝΙΑ» της Ειρήνης Ντούρα - Καββαδία και έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής. 

Γράφει Ποίηση από τα νεανικά της χρόνια καθώς και θεατρικά έργα.

Επιμελείται, διοργανώνει, παρουσιάζει και συμμετέχει σε Ποιητικές βραδιές καθώς και Τιμητικές βραδιές για ανθρώπους της Τέχνης και του Πνεύματος. Είναι επιμελήτρια εκδόσεων Ποιητικών Ανθολογίων και εικονογράφος Ποιητικών Συλλογών. 

Η αγάπη της είναι η Τέχνη, προσπαθεί να γράφει ζωγραφίζοντας και να ζωγραφίζει γράφοντας.
_____________________
Αγγελική Ραυτοπούλου: "Το λευκό των αλλοτινών μου φεγγαριών"

ISBN 9786185053864, σελ. 102, έκδοση 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...