Το σουίνγκ της πεταλούδας

Ένα παντρεμένο ζευγάρι, ένας συγγραφέας και μια φωτογράφος, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν από τη σχέση τους, φεύγουν με το αυτοκίνητο χωρίς συγκεκριμένο προορισμό και καταλήγουν να βιώνουν μια πραγματικότητα μέσα στην οποία ο συγγραφέας με μαεστρία τους φέρνει αντιμέτωπους με τις πράξεις τους, το αδιέξοδο των σχέσεων, τα κρίματά τους.

Μια γεωγραφία εσωτερική, φτιαγμένη από συναρπαστικές εικόνες, την οδύνη του ανεκπλήρωτου έρωτα και την αποδοχή ενός έντονου, σκοτεινού ερωτισμού, που μοιάζει ρεαλιστικά οικεία, καθώς με τρόπο άψογο, μέσα από το φανταστικό, ψηλαφίζεται με βαθιά κατανόηση η ανθρώπινη περιπέτεια.

«Ήταν η πρώτη φορά από τότε που έφτασαν στη λίμνη που είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν, που η εξέλιξη μπορούσε να επηρεαστεί από τη δική τους απόφαση. Ήξεραν και οι δύο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να υποχωρήσουν. Oτιδήποτε και αν ήταν αυτό, τελικά ήταν μια πρόκληση και όλα τους είχαν οδηγήσει εδώ... υπήρχε η αίσθηση ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουν ή να ξεκαθαρίσουν κάτι, κάτι που θα υποχρέωνε τον εσωτερικό τους κόσμο να υπακούσει σε μια νομοτέλεια που έπρεπε αδιαμφισβήτητα να επιβληθεί και που θα οριοθετούσε έτσι από την αρχή την πραγματικότητα γύρω τους».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Κιζήλος γεννήθηκε το 1962 στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας και ζει στην Ελλάδα.
Άρχισε να γράφει σε πολύ μικρή ηλικία. Στα ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε το 1983 με την ποιητική συλλογή Ο Άγγελος του Δρόμου και ακολούθησε άλλη μία ποιητική συλλογή Τραγουδιστά η Σελήνη.

Εκτός από ποίηση, έχει γράψει μυθιστορήματα (Στα Μάτια της Τίγρης, 1993, Ο Μάγος, 1996) και διηγήματα (Τομ, 1996) και έχει μεταφράσει στα ελληνικά Ουίλιαμ Μπάροουζ (Τα Άγρια Αγόρια, 1995, Μία στις Χίλιες, 1997, Λιμάνι Αγίων, υπό έκδοση) και Στέφεν Κινγκ (Οργή, 1997).

Έχει πειραματιστεί εκτενώς με την ελληνική και την αγγλική γλώσσα και αγαπά τον Όμηρο. Ασχολείται επίσης με τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στο Swinburne University στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και στο New York Film Academy στη Νέα Υόρκη.
_______________
Βασίλης Κιζήλος: "Το σουίνγκ της πεταλούδας"

ISBN 978-960-14-1590-1, σελ. 248, ειδική προσφορά εκδόσεων Λιβάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...