Αντίλαλοι νεκρών

Μπορείς ποτέ να αποδεχθείς την εξαφάνιση του παιδιού σου; Η Τζούλια Ντάβιντσον δεν τα έχει καταφέρει. Ο πεντάχρονος γιος της εξαφανίστηκε πριν από είκοσι χρόνια στο νησί Έλαντ. Ποτέ δεν βρέθηκε ούτε ένα ίχνος του.

Μέχρι που μια μέρα ο γερο-καπετάνιος πατέρας της Τζούλια λαμβάνει με το ταχυδρομείο ένα παιδικό παπούτσι. Αμέσως ο παππούς και η τσακισμένη Τζούλια αρχίζουν να συνθέτουν το παζλ του παρελθόντος.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σ’ έναν ντόπιο, τον Νιλς Καντ, που είναι γνωστό πως απολάμβανε τον πόνο των άλλων. Αλλά ο Νιλς Καντ πέθανε τη δεκαετία του 1960. Ποιος λοιπόν είναι ο ξένος που περιπλανιέται στις ερημιές του νησιού όταν πέφτει το σκοτάδι;

Σύντομα θα φανεί ολοκάθαρα ότι κάποιος θέλει να βάλει τέρμα στην αναζήτηση της Τζούλια και ότι οι έρευνές της έχουν πλησιάσει την αλήθεια πολύ περισσότερο απ’ ό,τι φαντάζεται.

Καλύτερο Αστυνομικό Μυθιστόρημα 2007 (Σουηδική Ακαδημία Αστυνομικής Λογοτεχνίας) - CWA John Creasey (New Blood) Dagger 2009

Το βιβλίο έχει πουλήσει 80.000 αντίτυπα στη Γερμανία και 55.000 στη Γαλλία. Είναι ο πρώτος τίτλος της αστυνομικής σειράς Έλαντ (το νησί όπου εκτυλίσσονται οι υποθέσεις).

Κριτικές


Υποβλητικό, με μια υποβόσκουσα αίσθηση απειλής που γιγαντώνεται σελίδα τη σελίδα. - Simon Beckett, συγγραφέας

Εντυπωσιακό ντεμπούτο… Εξαιρετική απόδοση ατμόσφαιρας και μοναδική ευαισθησία στην αποτύπωση των οικογενειακών σχέσεων. - Times

Φανταστικό... Η πρόζα του Τέοριν είναι εξαιρετικά περιγραφική. - Guardian

Η αφήγησή του αποπνέει ζεστασιά ενώ η σταδιακή λύση σύνθεση του παζλ οδηγεί στην αναπάντεχη λύση. - Sunday Telegraph

Η καθηλωτική αφηγηματικότητα της ιστορίας του, η εντυπωσιακή υποβλητικότητα της ατμόσφαιρας και του τοπικού φολκλόρ καθιστούν το βιβλίο ένα αριστούργημα. - Good Book Guide, Σεπτέμβριος 2009 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Johan Theorin γεννήθηκε το 1963 στο Γκέτεμποργ της Σουηδίας. Σε όλη του τη ζωή επισκέπτεται τακτικά το νησί Έλαντ, σκηνικό των βιβλίων του.

Η οικογένεια της μητέρας του άλλωστε -ναυτικοί, ψαράδες και αγρότες– έχει ζήσει στο νησί εδώ και αιώνες και έχει ανατραφεί με την πλούσια τοπική κληρονομιά σε θρύλους.

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ο Γιόχαν ζει στο Γκέτεμποργ.

Το πρώτο του βιβλίο Αντίλαλοι νεκρών βρέθηκε επί εβδομάδες στην κορυφή της λίστας των ευπώλητων στη Σουηδία, ενώ μεταφράστηκε σε δεκατρείς γλώσσες και διακρίθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία Αστυνομικής Λογοτεχνίας.

Ακολούθησαν άλλοι δυο τίτλοι με ανάλογη επιτυχία. 

__________________
Johan Theorin: "Αντίλαλοι νεκρών " - μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης

ISBN 978-960-501-675-3, σελ. 472, τιμή 16,60 ευρώ, έκδοση Μαΐου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...