Η κρύπτη του Λαζάρου

Στο Λονδίνο, χωμένη βαθιά στο οικονομικό κέντρο της πόλης, η Τράπεζα Μανσαλβάτ είναι μικρή, αφανής, εχέμυθη και ασύλληπτα πλούσια.

Όταν η Έλι Στάντον, πάμφτωχη τελειόφοιτη στο πανεπιστήμιο, καλείται απροσδόκητα να δουλέψει εκεί, ο κόσμος προνομίων που της ανοίγεται μοιάζει ιδανικός.

Αλλά η τράπεζα δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται.

Σύντομα η Έλι συνειδητοποιεί ότι η ζωή της ανήκει στους εργοδότες της - που παρακολουθούν κάθε της κίνηση. Γιατί θαμμένος στους μεσαιωνικούς υπόγειους θαλάμους της τράπεζας βρίσκεται ένας άγρυπνα φρουρούμενος θησαυρός ανυπολόγιστης δύναμης, ο οποίος, εν αγνοία της Έλι, συνδέεται άμεσα με την ιστορία της οικογένειάς της.

Θέλοντας και μη, η Έλι εμπλέκεται σε μια ξέφρενη κούρσα ενάντια στο χρόνο, κυνηγημένη από την τράπεζα και ακολουθούμενη από το παρελθόν της.

Μοναδική της ελπίδα σωτηρίας είναι να φέρει στο φως το μυστικό που είναι θαμμένο στο υπόγειο θησαυροφυλάκιο. Το να μπει εκεί μέσα είναι μόνο η αρχή…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τομ Χάρπερ (Tom Harper) γεννήθηκε στη Γερμανία και σπούδασε μεσαιωνική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη συγγραφή. Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων Ο Τάφος του Αχιλλέα, Το Βιβλίο των Μυστικών, Η κρύπτη του Λαζάρου και Η Πολιορκία των Ουρανών, που κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Αστυνομικών Μυθιστορημάτων, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες παγκοσμίως.

Ζει μόνιμα στο Γιορκ με τη γυναίκα του και τους δύο γιους τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tom-harper.co.uk.

Σπούδασε μεσαιωνική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σήμερα ζει στο Γιορκ.
_____________
Τομ Χάρπερ: "Η κρύπτη του Λαζάρου"

ISBN: 978-960-142-477-4, σελ. 527, τιμή 14, 85 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...