Η χιονάτη πρέπει να πεθάνει

Μια βροχερή μέρα του Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί Πία Κίρχοφ και Όλιβερ φον Μπόντενσταϊν καλούνται να ερευνήσουν ένα μυστηριώδες τροχαίο: Μια γυναίκα έπεσε από μια γέφυρα πεζών στον αυτοκινητόδρομο, μπροστά από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, και ένας μάρτυρας ισχυρίζεται ότι είδε κάποιον να τη σπρώχνει στο κενό. 

Οι έρευνες οδηγούν στο μικρό χωριό όπου ζούσε παλιότερα το θύμα του τροχαίου, η Ρίτα Κράμερ. Έντεκα χρόνια πριν, είχαν εξαφανιστεί από το χωριό δύο δεκαεπτάχρονες κοπέλες.

Στη δίκη που ακολούθησε -και βασίστηκε αποκλειστικά σε ενδείξεις- είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια φυλακή ο εικοσάχρονος τότε γιος της Ρίτα Κράμερ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στο χωριό μετά την έκτιση της ποινής του.

Έχει άραγε η επίθεση στη μητέρα του κάποια σχέση με την επιστροφή του;  Στο χωριό, οι δύο αστυνομικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι μ’ ένα τείχος σιωπής. Όταν όμως εξαφανιστεί άλλη μια κοπέλα, οι έρευνες θα εξελιχθούν σ’ έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο, καθώς οι κάτοικοι του χωριού είναι σίγουροι για το ποιος είναι ο υπαίτιος -και, αυτή τη φορά, είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα  

Η Νέλε Νόιχαους (Nele Neuhaus) σπούδασε Νομική, Ιστορία και Γερμανική Φιλολογία, και στο παρελθόν εργάστηκε σε μια διαφημιστική εταιρεία.

Τα μυθιστορήματά της με κεντρικούς ήρωες το ντουέτο των αστυνομικών ερευνητών Όλιβερ φον Μπόντενσταϊν και Πία Κίρχοφ την ανέδειξαν σε μια από τις πλέον πολυδιαβασμένες γερμανόφωνες συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων -και έχουν ήδη μεταφραστεί σε περισσότερες από 15 γλώσσες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.neleneuhaus.de.
______________________
Νέλε Νόιχαους: "Η χιονάτη πρέπει να πεθάνει" - μετάφραση: Τέο Βότσος

ISBN 978-960-461-570-4, σελ. 552, τιμή 16,50 ευρώ, έκδοση 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...