Κυριαρχία

Πριν από δεκαπέντε χρόνια…

Η είδηση ότι ο περίφημος καθηγητής Λογοτεχνίας Ρίτσαρντ Άλντις θα αναλάβει από το κελί του τη διδασκαλία ενός ειδικού νυχτερινού τμήματος με την ονομασία «Εξιχνιάζοντας ένα λογοτεχνικό μυστήριο» συνταράζει το Κολέγιο Τζάσπερ.

Το 1982 ο Άλντις καταδικάστηκε για τη δολοφονία δύο τελειό­φοιτων. Τα θύματα είχαν δεχτεί χτυπήματα από τσεκούρι και γύρω τους βρέθηκαν τα μυθιστορήματα του διαβόητου ερημίτη συγγραφέα Πολ Φάλοουζ, που ούτε οι πλέον φανατικοί μελετητές του δεν μπόρεσαν ποτέ να συναντήσουν -μοιάζει με συγγραφέα - φάντασμα.
Σήμερα…

Η καθηγήτρια στο Χάρβαρντ Άλεξ Σίπλι έκανε όνομα ως φοιτήτρια του νυχτερινού τμήματος του Άλντις. Όχι μόνο αποκάλυψε την αλήθεια για την ταυτότητα του Πολ Φάλοουζ, αλλά βρήκε και στοιχεία που απάλλαξαν τον Άλντις από τα ειδεχθή εγκλήματα του 1982.

Όταν, όμως, ένας συμφοιτητής της από το ίδιο τμήμα δολοφονείται -γύρω του πάλι μυθιστορήματα του Φάλοουζ-, θα χρησιμοποιήσει ό,τι γνωρίζει για τον μυστηριώδη συγγραφέα, ώστε να σταματήσει τον δολοφόνο πριν προκαλέσει και άλλα θύματα από το νυχτερινό εκείνο τμήμα;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Γουίλ Λαβέντερ (Will Lavender) εργάστηκε για έξι χρόνια ως καθηγητής πανεπιστημίου.

Έχει γράψει ποιήματα και διηγήματα, ενώ το πρώτο του μυθιστόρημα, το Obedience, μεταφράστηκε σε δεκατέσσερις γλώσσες και έγινε διεθνές μπεστ σέλερ.

Σήμερα ζει στο Λούι­σβιλ του Κεντάκι με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.
_______________________
Γουίλ Λαβέντερ: "Κυριαρχία" 

ISBN 978-960-481-687-3 - σελ. 480 - τιμή 17,50 ευρώ - έκδοση Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...