Η φωνή των νεκρών

Ο επιθεωρητής Δαβίδ Όσα, με ένα ζοφερό χάρισμα, αναλαμβάνει μια φαινομενικά απλή υπόθεση: Μια πολλαπλή δολοφονία στη Γοτθική Συνοικία της Βαρκελώνης, την οποία ακολουθεί μία αυτοκτονία. Εικάζεται ότι τα θύματα δολοφονήθηκαν από έναν χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος κατόπιν αυτοκτόνησε.

Ο Όσα, όμως, σύντομα συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση, με πτυχές που υπερβαίνουν την κοινή λογική. Μάλιστα η έρευνά του τον οδηγεί σε ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα που συνέβη το 1969 με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά, και ανακαλύπτει ότι αυτές οι δύο υποθέσεις συνδέονται με έναν αλλόκοτο τρόπο: Όποιος αναλαμβάνει την εξιχνίασή τους βυθίζεται σε έναν αέναο κύκλο αίματος.
Παρ' ότι οι ανώτεροι του Όσα, αμφιβάλλοντας για την πνευματική υγεία του, τον υποχρεώνουν να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, εκείνος αρνείται και έτσι παγιδεύεται σε έναν σκοτεινό και μυστηριώδη κόσμο, από τον οποίο θα είναι πολύ δύσκολο να δραπετεύσει.

Τι επιφυλάσσει η μοίρα σε όποιον επιχειρεί να ρίξει φως στα ανεξήγητα αυτά εγκλήματα;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χούλιαν Σάντσεθ γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1966 και ζει στο Σαν Σεμπαστιάν από το 1993. Όλη του η ζωή περιστρέφεται γύρω από τα δύο κυρίαρχα πάθη του: τη λογοτεχνία και τον αθλητισμό.

Όσον αφορά τη λογοτεχνία, δηλώνει φανατικός, συστηματικός και απαιτητικός αναγνώστης. Ως συγγραφέας, κατορθώνει να αποτυπώνει το πάθος και την ένταση, ενώ είναι γνωστός για τη μοναδική πλοκή και το υπερφυσικό στοιχείο που χαρακτηρίζουν τα μυθιστορήματά του.

Κεντρικός ήρωάς του είναι ο μυστηριώδης επιθεωρητής Δαβίδ Όσα.

Άλλα βιβλία του είναι: El rostro de la maldad (2012) και El Anticuario (2009).
______________________
Χούλιαν Σάντσεθ: "Η φωνή των νεκρών" - μετάφραση: Ελένη Φραγκοπούλου

ISBN: 978-960-481-756-6, σελ. 560, τιμή 18,00 ευρώ, έκδοση Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...