Η αποκλεισμένη

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ BALKANIKA 2009

Η Λίντα Μπ. είναι ένα νέο κορίτσι με τα πιο απλά εκ πρώτης όψης όνειρα: μεταξύ άλλων να επισκεφτεί την πρωτεύουσα της πατρίδας της. Αλλά αυτό ακριβώς είναι και το ακατόρθωτο γι’ αυτήν. Στην πλειοψηφία των κομμουνιστικών χωρών ισχύει ένας νόμος που απαγορεύει την πρόσβαση σε μια κατηγορία ανθρώπων στην οποία ανήκει και η Λίντα.

Αυτή η κατάσταση του περιορισμού της ανακαλεί την Ευρυδίκη, αποκλεισμένη κι εκείνη στην κόλαση. Η Λίντα Μπ. είναι ζωντανή μεν, αλλά οι νόμοι του αλβανικού κράτους παραμένουν ακόμα πιο άκαμπτοι κι από εκείνους του Άδη.

Ωστόσο, μια φίλη από το Λύκειο θα προσπαθήσει να ελευθερώσει το σώμα της, ενώ ένας δραματουργός, από την πλευρά του, θα φροντίσει για το πνεύμα της. Με ενωμένα την ψυχή και το σώμα, θα μπορέσει μια μέρα να πραγματοποιήσει τα όνειρά της;

Σ’ αυτό το βραβευμένο μυθιστόρημα, όπως συχνά συμβαίνει στον Κανταρέ, η μυθολογία μπολιάζει την ιστορική πραγματικότητα, ενώ ο συγγραφέας προσεγγίζει μοναδικά τον αρχαίο μύθο του Ορφέα προσφέροντάς μας μια διαφορετική ερμηνεία του.
____________________
Ισμαήλ Κανταρέ: "Η αποκλεισμένη" - μετάφραση: Νίκος Αναγνώστου 

ISBN 978-960-501-902-0 - σελ. 216 - τιμή 12,20 ευρώ - έκδοση Ιανουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...