Η Χορεύτρια του Διαβόλου


Λονδίνο, 1936. Ένας διάσημος Αμερικανός συγγραφέας αντικρίζει μέσα στο πλήθος τη μυθική χορεύτρια Σολάνζ Νταλμόν, τη γυναίκα που ερωτεύτηκε παράφορα και οδήγησε στο θάνατο πριν από πολλά χρόνια. Άραγε είναι όντως αυτή; Κι αν ναι, επέστρεψε από τον κόσμο των νεκρών για να τον εκδικηθεί;

Καθώς έρχεται αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του, βυθίζεται σε μια αγωνιώδη περιπλάνηση από τα κοσμοπολίτικα σαλόνια του Παρισιού και της Νέας Υόρκης μέχρι την καρδιά του ναζιστικού σκότους.

Για να φτάσει όμως στην αλήθεια θα περάσει από ένα λαβύρινθο γεμάτο ένοχα μυστικά: Ααστέρες του κινηματογράφου που είναι κατάσκοποι, ραγισμένες ντίβες, κυνικούς διπλωμάτες και το Τάγμα των Σκιών, την απόκρυφη ελίτ της παγκόσμιας οικονομίας, που ρύθμισε την πτώχευση της Ελλάδας στο τέλος του 1890 και στηρίζει τώρα τα σχέδια του Χίτλερ.

Από την Κωνσταντινούπολη, το Αιγαίο και την Αθήνα των αρχών του αιώνα ως το συγκλονιστικό φινάλε στο Εδιμβούργο του 1945, ο δρόμος είναι μακρύς και φωτίζεται από το πεπρωμένο δύο ανθρώπων που, ενώ τα έχασαν όλα, δεν έπαψαν να αναζητούν τη δικαίωση του έρωτα.

Ένα θρίλερ κατασκοπείας που με φόντο τα μεγάλα γεγονότα του εικοστού αιώνα ξετυλίγει μια συνταρακτική ιστορία πάθους.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέφανος Δάνδολος ξεκίνησε τη συγγραφική του περιπέτεια το 1996 και από τότε έχουν εκδοθεί οκτώ λογοτεχνικά του έργα, ενώ διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικές επιθεωρήσεις του εξωτερικού.

Η μυθιστορηματική βιογραφία Νέρων - Εγώ, ένας θεός, που κυκλοφόρησε το 2004, μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε το 2006 στην Ιταλία από τις Εκδόσεις Ε/Ο.

Το 2008, ο συγγραφέας εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Young Writers World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ. Ενώ, τον Μάιο του 2009 τιμήθηκε για το συγγραφικό του έργο με το Βραβείο Μπότση, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Στέφανος Δάνδολος στο νέο του μυθιστόρημα εμφανίζεται πιο ώριμος από ποτέ και προσφέρει ένα λογοτεχνικό ανάγνωσμα που θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον συγγραφέα και το έργο του.
___________________________
Στέφανος Δάνδολος: "Η Χορεύτρια του Διαβόλου"

ISBN 978-618-010-066-2 - σελ. 475 - τιμή 17,70 ευρώ - έκδοση Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...