Ψυχή στην Κούλουρη

Στη Σαλαμίνα, το '89, το φέρι-μποτ λέγεται μουσκεμένη παντόφλα και ο φάρος τσιμεντένιος φύλακας. Ο πύραυλος είναι παγωτό απ' το διάστημα και η μαρέγκα μια άσπρη ρέγγα.

Δεν πρόκειται όμως για υπαρκτές λέξεις, λέξεις που κάνει να πούμε φωναχτά. Αντίθετα είναι λέξεις που λέμε σιγανά, λέξεις κρυφές και είναι οι λέξεις του Άγη, ενός δωδεκάχρονου μαθητή.

Το καλοκαίρι του '89, ο Άγης θα γνωρίσει το Μπάμπη, το μνηστήρα της μαμάς. Και έπειτα η μαμά θα θελήσει να τον πάρει από την Κούλουρη για να εγκατασταθούν στο Πέραμα, στην αντίπερα όχθη που εκείνος μισεί...

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Γιούλη Αναστασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Φιλοσοφία - Παιδαγωγική - Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στη Σκωτία και Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Αθηνών. 

Δεν δηλώνει τόσο συγγραφέας όσο συστηματικός αναγνώστης.

Έγραψε την πρώτη της ιστορία το 1988. Το 2008 βρέθηκε ανάμεσα στους δώδεκα επιλεχθέντες του διαγωνισμού των εκδόσεων Πατάκη, Hotel Internet, με το διήγημα για το facebook "Κάνε με φίλο σου". Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη συγγραφή στο ΕΚΕΒΙ. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει ενεργά στη Λέσχη Δημιουργικής Γραφής "Γομολάστιχα" που αριθμεί οκτώ -μανιώδη με το γράψιμο- μέλη. 

Το "Ψυχή στην Κούλουρη" είναι η πρώτη της νουβέλα.
______________________
Γιούλη Αναστασοπούλου: "Ψυχή στην Κούλουρη"

ISBN 978-960-221-517-3 - σελ. 136 - τιμή 10,00 ευρώ - έκδοση 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...