Λίγο πριν τα σύννεφα

Η Μαρία και ο Μάνος θα χαθούν και θ' αγνοεί ο ένας τη μοίρα του άλλου. Όλα στη ζωή τους κινούνται πια πάνω στις τροχιές του τυχαίου. Μα, χωρίς και οι ίδιοι να νιώθουν γιατί, επικοινωνούν νοερά, παρατηρώντας από απόσταση τα γεγονότα των 30 τελευταίων χρόνων της ιστορίας.

Τι γυρεύουν να βρουν; Πιθανόν εκείνο που έχασαν και δεν βρήκαν στα πρόσωπα που τους έστειλε η ζωή. Θα αποδεχτούν αυτή τη μοίρα, που ίσως να 'βαλαν κι εκείνοι το χέρι τους για να γίνει, ή θα παλέψουν να την αλλάξουν;
Τι μας ενώνει; Τι μας χωρίζει; Αν ψάχνεις γι' απάντηση, είναι σα να θέλεις να κρατήσεις στη χούφτα τον άνεμο. Το ελάχιστο γίνεται μέγιστο. Και το μέγιστο γίνεται ελάχιστο. Και μετέωρος ο άνθρωπος μέσα σ' αυτόν «τον κόσμο το μικρό το μέγα», αναζητά μια δικαίωση και μια νίκη. Να προλάβει. Γιατί απειλείται απ' το χρόνο, απειλείται απ' την ιστορία, απειλείται απ' τον εαυτό του, απειλείται απ' όλα. Να προλάβει να ζήσει αυτό που δεν έζησε. Και να διαχειριστεί αυτός τη ζωή του. Για να κερδίσει ό,τι δικαιούται απ' αυτήν.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Δημήτρης Βλαχοπάνος γεννήθηκε το 1953 στο μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στην Άρτα ως φιλόλογος.


Ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα και ανέπτυξε δράση σε θέματα πολιτιστικής και πνευματικής ζωής, με συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες. Δημοσιεύει άρθρα και κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Κείμενά του παρουσιάστηκαν σε λογοτεχνικά συνέδρια και σε ποιητικά συμπόσια.

Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Άρτας και του Συλλόγου «Πολιτών Παρέμβαση».

Μέχρι σήμερα κυκλοφόρησαν τα βιβλία του: «Εν κινήσει» (ποιητική συλλογή, Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Άρτας, 2004), «Κομμένο ποτάμι» (μυθιστόρημα, εκδόσεις Πέτρα, 2005), «Γράμματα ιάματα» (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Άπειρος Χώρα, 2006), «Άι Κομμένο – της άσβεστης μνήμης» (συλλογή κειμένων, εκδόσεις Εντύπωσις, 2007, β΄ έκδοση συμπληρωμένη, 2009), «Πηγάδια και πήγασοι – αφηγήματα της δραχμούλας» (διηγήματα, εκδόσεις Πέτρα, 2007), «Του έρωτα και του μύθου» (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πλανόδιον, 2009).

___________________________
Δημήτρης Βλαχοπάνος: "Λίγο πριν τα σύννεφα"

ISBN 978-960-417-320-4 - σελ. 256 - τιμή 14,95 ευρώ - έκδοση Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...