Από την παρουσίαση του βιβλίου "Τόλμησε" - εκδόσεις Φερενίκη

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, ε. Καθηγήτρια Ιατρικής του Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γυναικολόγος-Ειδ. Μαστολόγος, υποδέχτηκε περισσότερους από 400 καλεσμένους στην παρουσίαση του βιβλίου της «Τόλμησε», στην Αίθουσα Grande Ballroom του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Για το βιβλίο μίλησαν ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, ο Καθηγητής Γυναικολογίας κ. Ζήσης Παπαθανασίου, ο Νομικός και Καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Αριστείδης Γιαπαλής, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ασφαλιστικού Ομίλου της Interamerican κ. Μάρκος Φραγκουλόπουλος και η χημικός κ. Ναταλία Αναγνωστοπούλου.

Οι ομιλητές, αφού εξήραν το έργο και τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η κ. Μουζάκα από το ξεκίνημα της καριέρας της έως και σήμερα και τους αγώνες που έδωσε στα διάφορα επίπεδα, τη συνεχάρησαν ο καθένας από την πλευρά του για το πλούσιο επιστημονικό και κοινωνικό της έργο.

Ειδικότερα ο κ. Καργάκος, ανέφερε ότι ως κριτικός βιβλίων επί μια 20ετία, μπορεί να πει ότι το βιβλίο της κ. Μουζάκα διαθέτει εδραία ευθυφροσύνη, περιγραφική ακρίβεια και λογοτεχνικά χαρίσματα, ώστε να διαβάζεται ως περιπετειώδες, με πολλά «σασπένς», επιστημονικό ανάγνωσμα – χωρίς ωστόσο να είναι απολύτως τέτοιο.
Το πάνελ των ομιλητών. Ο εκδότης κ. Χρήστος Ζαμπούνης, η Καθηγήτρια κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, ο Φιλόλογος - Συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, ο ε. Καθηγητής Γυναικολογίας κ. Ζήσης Παπαθανασίου, ο Καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης & Νομικός κ. Αριστείδης Γιαπαλής, η χημικός κ. Ναταλία Αναγνωστοπούλου και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Ασφαλιστικής Εταιρείας Interamerıcan κ. Μάρκος Φραγκουλόπουλος


Ο κ. Παπαθανασίου, ως ιατρός γυναικολόγος που έζησε με την κ. Μουζάκα στα χρόνια του Αρεταίειου, αναφέρθηκε στις δύσκολες καταστάσεις που επικρατούσαν τότε και εκθείασε την ιατρό για την εργατικότητα, την επιμονή και την υπομονή της.

Ο κ. Γιαπαλής αναφέρθηκε επί μακρό στις πολλές αρετές που διαθέτει η συγγραφέας, όπως τόλμη, λέγειν, γράφειν και πράττειν, και εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση στο άτομό της.


Ο κ. Φραγκουλόπουλος -μεταξύ άλλων- είπε ότι ο εξαιρετικά δημιουργικός τίτλος ΤΟΛΜΗΣΕ, δηλώνει την ισχυρή βούληση και όχι απλά την επιθυμία, τη δύναμη, την ελπίδα, την αυτοπεποίθηση, την έμπνευση, τη δημιουργία και τελικά την προσφορά.


Η κα Αναγνωστοπούλου τοποθετήθηκε ως ασθενής της και ήταν συγκινητικά τα όσα κατέθεσε. Μεταξύ αυτών που ανέφερε ήταν ότι η κ. Μουζάκα επιμένει για τον ποιοτικό έλεγχο στη μαστογραφία, και προσωπικά προτείνει –και αν μπορούσε θα επέβαλε, επειδή είναι παθούσα– ότι προέχει η κατά τακτά διαστήματα επίσκεψη σε ειδικό Μαστολόγο, ο οποίος να είναι εκείνος που θα κατευθύνει τη γυναίκα πού και πότε θα κάνει τη μαστογραφία, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη του αποτελέσματος.


Η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα ευχαρίστησε συγκινημένη τους ομιλητές για τα ζεστά τους λόγια, τον εκδότη κ. Χρήστο Ζαμπούνη στον οποίο, όπως ανέφερε, οφείλεται η πρόταση για τη συγγραφή και έκδοση του βιβλίου της με τίτλο «Τόλμησε», αλλά και την οικογένειά της που τη στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.


Στο βιβλίο «Τόλμησε» η συγγραφέας μάς ταξιδεύει στη συναρπαστική της διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Αθήνα, από την Αθήνα στο Στρασβούργο και τανάπαλιν, μέχρι τη στιγμή της καταξίωσής της στον ιατρικό χώρο.


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φερενίκη, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Εταιρείας Alapis.


Τα συγγραφικά δικαιώματα από το βιβλίο θα προσφερθούν στην Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, και συγκεκριμένα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη», που παρέχει δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και στα μέλη των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...