Παρουσίαση του βιβλίου «Από Έλενα… Ελένη» της Ελένης Καλαμάρη

[ εκδήλωση ]

Το Gaea Lifestyle Center και οι εκδόσεις Ανθή Π. Σμυρνιώτη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου παρουσιάζουν το βιβλίο της Ελένης Καλαμάρη «Από Έλενα… Ελένη»

Η παρουσίαση του συ
γκλονιστικού βιβλίου θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 7:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο του κτιρίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Λάρισας, που βρίσκεται επί της οδού Χατζημιχάλη 81, στην συνοικία της Φιλιππούπολης.

Η συγγραφέας θα μιλήσει για την περιπέτειά της με τον καρκίνο, τον αγώνα που έκανε για να τον νικήσει και να κρατηθεί στη ζωή,
αλλά και τις βαθύτερες σκέψεις στις οποίες οδηγήθηκε στην διάρκεια αυτού του ανηλεούς αγώνα.

Ο αγώνας για την ζωή δεν είναι ποτέ εύκολος. Το να κοιτάς τον θάνατο κατά πρόσωπο και να τον πολεμάς με όλες σου τις δυνάμεις απαιτεί ψυχικό σθένος, πίστη, αυτοσεβασμό και -πάνω απ΄ όλα- αγάπη. Αγάπη για τον ίδιο τον άνθρωπο . Τον απλό άνθρωπο που ποτέ δεν υποκύπτει και ποτέ δεν καταθέτει τα όπλα. Τον απλό, καθημερινό άνθρωπο που ξέρει τα όριά του, που αναγνωρίζει την αξία του και ξέρει να αντι
στέκεται και να δίνει τη μάχη του, ακόμη και όταν οι ελπίδες του λιγοστεύουν σαν το ύστερο φως του δειλινού…

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία της ηρωικής μάχης που δίνει μια νεαρή γυναίκα κόντρα στον καρκίνο.

Πρώτα η αρρώστια, η πίκρα, το βάσανο, μετά η προδοσία αυτών που η ίδια αγάπησε όσο τίποτα άλλο στη ζωή της, η άδικη κατηγόρια, η αποξένωση, σαν κύματα ήρθαν και σάρωσαν τη ζωή της Ελένης στην πιο αθώα και τρυφερή ηλικία.

Όμως η γενναία ψυχή της δε λυγίζει. Η ελπίδα δεν παύει ποτέ να φωτίζει το δύσκολο διάβα της στα μονοπάτια του πόνου. Είναι μητέρα, δεν έχει δικαίωμα να πεθάνει. Ζωντανή, όμορφη, δυνατή, δεν θα επιτρέψει ποτέ στον Μαύρο Καβαλάρη να κόψει το νήμα της ζωής της χωρίς να παλέψει. Με τον γιό της αστέρι λαμπρό να την οδηγεί, η Ελένη δίνει την μάχη με το θάνατο και την κερδίζει.

Ένα βιβλίο, από μια γενναία Ελληνίδα δοσμένη απλά, χωρίς λογοτεχνικά καλούδια και έπαρση, η ιστορία της Ελένης συγκινεί και διδάσκει. Η ψυχή της, απογυμνωμένη από κάθε φόβο, λυτρωμένη από τα γήινα δεσμά της αμάθειας και της ατολμίας, περνά στην αθανασία των δυνατών: Η ζωή είναι μνήμη, θάνατος είναι η λησμονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...