Θέρος - Σκηνές από την αγροτική ζωή

[ παρουσίαση ]

Το καθηλωτικό, αστείο, συγκινητικό βιβλίο του νομπελίστα Τζ. Μ. Κουτσί (J. M. Coetzee) Θέρος: Σκηνές από την αγροτική ζωή (Summertime: Scenes from the provincial life), στο οποίο ένας νέος Άγγλος βιογράφος, προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για έναν άντρα που δεν γνώρισε ποτέ, τον πρόσφατα αποβιώσαντα Νοτιοαφρικανό συγγραφέα Τζ. Μ. Κουτσί, παίρνει συνέντευξη από πέντε άτομα που τον γνώριζαν καλά.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνά του συνθέτουν την εικόνα ενός παράξενου, συγκρατημένου βιβλιόφιλου που δυσκολεύεται να συνάψει ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω του.

Ένα εμπνευσμένο έργο μυθοπλασίας που επιτρέπει στον Κουτσί να αναπλάσει την ίδια του τη ζωή από μια κριτική σκοπιά αποκαλύπτοντας τις επώδυνες ηθικές συγκρούσεις και τις απόπειρές του να κατανοήσει τι σημαίνει να νοιάζεσαι πραγματικά για έναν άλλο άνθρωπο.

Το βιβλίο ήταν υποψήφιο και για το Βραβείο Booker 2009. Από το έγκυρο γαλλικό λογοτεχνικό περιοδικό Lire ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 2010 στην κατηγορία ξένη Λογοτεχνία (roman etranger).
_____________________________
Τζ. Μ. Κουτσί (J. M. Coetzee): ""

ISBN 978-960-501-020-1 - σελ. 288 - τιμή 18,88 ευρώ - έκδοση Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...