Ο μαύρος κύκνος

[ παρουσίαση - εκδήλωση ]

Επί τη ευκαιρία της εκδηλώσεως που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων του Wharton Business School στην Ελλάδα με επίσημο προσκεκλημένο τον σύγχρονο στοχαστή Nassim Nicholas Taleb, οι εκδόσεις Φερενίκη σας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας), την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, στις 19:00 (ώρα προσέλευσης 18:00).

Θα ακολουθήσει δεξίωση και υπογραφή των βιβλίων.

Η είσοδος προϋποθέτει την επιβεβαίωση της παρουσίας στο e-mail: info@whartonaloumni.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για μία ανάλυση του ρόλου της αβεβαιότητας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών αγορών και την τυφλότητα της οικονομικής επιστήμης ως προς το ενδεχόμενο οικονομικής κατάρρευσης. Στην πρώτη έκδοση του βιβλίου, που κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. το 2007, ο πολυπράγμων επιχειρηματίας, trader και καθηγητής Πανεπιστημίου, ουσιαστικά διείδε και εξήγησε την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, ένα χρόνο πριν αυτή συμβεί.

Στη δεύτερη, εμπλουτισμένη έκδοση, η οποία κυκλοφορεί τώρα στα Ελληνικά, ο συγγραφέας προσέθεσε ένα επιλογικό δοκίμιο 73 σελίδων, με τίτλο «Στιβαρά και Εύθραυστα», όπου αναφέρεται διεξοδικά στην κρίση.

Ένα βιβλίο-ορόσημο για τον 21ο αιώνα, μία ενδελεχής επισκόπηση του σύγχρονου, ευμετάβλητου κόσμου μας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο συγγραφέας, Νασίμ Ταλέμπ, είναι δοκιμιογράφος που ασχολείται κατά βάση με τα προβλήματα της αβεβαιότητας και της γνώσης.

Ειδικευόμενος στους κινδύνους απρόβλεπτων σπάνιων γεγονότων ("μαύρων κύκνων") εργάστηκε σε ανώτερες θέσεις στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο πριν ιδρύσει την Empirica LLC, χρηματιστηριακή εταιρεία και εργαστήριο ερευνών για τον κίνδυνο.

Επίσης, διδάσκει στο Ινστιτούτο Μαθηματικών Επιστημών Courant του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
_______________________________
Nassim Nicholas Taleb: "Ο μαύρος κύκνος"

ΙSBN 978-960-951-300-5 - σελ. 656 - τιμή 20,00 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...