Ελευθερίας ανατολή

[ παρουσίαση - εκδήλωση ]

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

σας προσκαλούν στην παρουσίαση

της νέας ποιητικής συλλογής

του Κωνσταντίνου Μπούρα

Ελευθερίας Ανατολή

την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, στις 8:30 μ.μ.,

στο PassPort (Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς).

Θα μιλήσουν οι ποιητές

Γιώργος Χρονάς, Σωτήρης Παστάκας, Δημήτρης Παλάζης.

Ποιήματα από τη συλλογή του θα διαβάσει ο Κωνσταντίνος Μπούρας.

Ακολουθεί θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε κείμενο του ποιητή.

Την Κίρκη υποδύεται η Φιλιώ Τριανταφυλλίδου.

Video-art – Μουσική επιμέλεια: Τάσος Μπαμπάσης


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο εικοστό τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα και ποιητή Κωνσταντίνου Μπούρα περιλαμβάνονται διακόσια τρία ποιήματα στα ελληνικά, και οκτώ ποιήματα στα αγγλικά (σε μετάφραση της Έλλης Έμκε), που συνοψίζουν την εδώ και είκοσι τρία χρόνια ποιητική παραγωγή του. Πολλές φορές αυτό-ανθολογούνται ή παρατίθενται, ως μότο, αποσπάσματα ποιημάτων από τις προηγούμενες ποιητικές συλλογές του, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης (1987) και της δεύτερης (1988). Ο λυρισμός των πρώτων του ποιημάτων δίνει τη θέση του στον σκεπτικισμό και στη φιλοσοφημένη «μεταφυσική» των ώριμων ποιημάτων του, στα οποία αρκετές φορές «ερωτοτροπεί» με τον λετρισμό, τον σουρεαλισμό και την concrete poetry, όμως το αποτέλεσμα είναι σαφώς μετά το μετα-μοντέρνο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας γεννήθηκε το 1962 στην Καλαμάτα. Συγγραφέας, μεταφραστής (από την αγγλική και γαλλική γλώσσα), επιμελητής εκδόσεων και δάσκαλος θεάτρου, κριτικός λογοτεχνίας και θεάτρου, εξακολουθεί παρ’ όλα αυτά να εργάζεται ως μηχανικός. Η ποίησή του είναι ελληνοκεντρική και ανθρωποκεντρική. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί στην αγγλική, γαλλική, ισπανική, ιταλική, πορτογαλική, και πολωνική γλώσσα.

Βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε διαγωνισμό δοκιμίου για την ποίηση του Ανδρέα Κάλβου και σε διεθνή διαγωνισμό γαλλόφωνης ποίησης από τον πολιτιστικό οργανισμό CEPAL και την Préfecture de Moselle.

_______________________________

Κωνσταντίνος Μπούρας: "Ελευθερίας ανατολή"

ISBN 978-960-501-021-8 - σελ. 208 - τιμή 14,00 ευρώ - έκδοση
Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...