Αμφιτρύων

[ παρουσίαση ]

Στη γιγάντια σκακιέρα του πολέμου, μια παρτίδα σκάκι με ανθρώπινα πιόνια ξετυλίγεται μέσα στο χρόνο...

1916. Στο τρένο για το μέτωπο, ο νεαρός Ταντέους Ντράγερ δέχεται το παράδοξο στοίχημα ενός συνταξιδιώτη του: όποιος κερδίσει στην παρτίδα σκάκι που θα παίξουν, θα πάρει την ταυτότητα του αντιπάλου του.

1943. Σ ένα τρένο που οδηγεί στρατιώτες στην Τρεμπλίνκα, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σε μια παρτίδα σκάκι, κάποιοι θα ανταλλάξουν το θάνατο με το όνομα και τη μοίρα κάποιου άλλου. Μόνο που αυτή τη φορά, η αποστολή είναι συγκεκριμένη: το σχέδιο Αμφιτρύων. Μια λεγεώνα από σωσίες θα αντικαταστήσουν υψηλόβαθμους ναζί αξιωματούχους σε δημόσιες εμφανίσεις υψηλού κινδύνου.

1960. Ο ναζιστής Άντολφ Άιχμαν, συνταγματάρχης του Γ' Ράιχ, συλλαμβάνεται στο Μπουένος Άιρες με πλαστή ταυτότητα. Δικάζεται και εκτελείται. Ποιος, όμως, ήταν στην πραγματικότητα;

Σ' ένα ντόμινο ανατροπών και αποκαλύψεων, κάποιοι θα αποφασίσουν για την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων. Ένα σκακιστικό ιστορικό θρίλερ για μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της πρόσφατης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ιγνάσιο Παντίγια (Πόλη του Μεξικού, 1968) σπούδασε επικοινωνία και λογοτεχνία στο Μεξικό, στη Νότια Αφρική και στη Σκωτία, και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με μια μελέτη για τον Μιγέλ ντε Θερβάντες.

Το διάστημα 2001-2003 διετέλεσε μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας του Μεξικού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα είναι καθηγητής λογοτεχνίας στο Universidad de las Americas της Πουέμπλα, στο Μεξικό.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα μυθιστορήματα "Imposibilidad de los cuervos" (Η αδυναμία των κορακιών) (1994), "La catedral de los ahogados" (Ο καθεδρικός των πνιγμένων) (1995), "Si volviesen sus majestades" (Εάν επέστρεφαν οι Υψηλότητές τους) (1996).

Εκτός από μυθιστορήματα, έχει γράψει διηγήματα και βιβλία για παιδιά. Μεταξύ των λογοτεχνικών βραβείων που έχει λάβει, ξεχωρίζουν το Βραβείο Alfonso Reyes 1989, το πρώτο Βραβείο μυθιστορήματος Juan Rulfo 1994 και το Βραβείο Cabada 1994.

__________________________________

Ιγνάσιο Παντίγια (Ignacio Padilla): "Αμφιτρύων"

ISBN 978-960-04-3662-4 - σελ. 252 - τιμή 15,07 ευρώ - έκδοση Φεβρουαρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...